Ștefan Mușoiu, deputat PSD: „Nu intrăm cu orice preț la guvernare!”

Într-o postare făcută publică pe pagina sa de socializare, parlamentarul Ștefan Mușoiu, deputat PSD de Ialomița, a transmis că partidul pe care îl reprezintă va intra la guvernare „doar ca să pună în aplicare, rapid, măsuri coerente și realiste, care să asigure depășirea situației critice actuale din România”, sens în care vine cu programe și politici care pot fi discutate cu PNL, având, totodată, și măsuri la care nu pot renunța.

PSD nu aleargă după privilegiile guvernării! Noi ne asumăm strict sarcinile și responsabilitățile care îi depășesc pe guvernanții de dreapta!

PSD va intra la guvernare doar ca să pună în aplicare, rapid, măsuri coerente și realiste, care să asigure depășirea situației critice actuale din România.

România are nevoie urgentă de revenirea la normalitate și de relansare economică! De aceea, venim cu programe și politici pe care le putem discuta cu PNL, dar avem și măsuri la care nu putem renunța”, transmite deputatul social democrat.

În același context, parlamentarul admite și faptul că este nevoie de pârghiile necesare pentru implementarea celor 100 de măsuri urgente ale PSD, imediat după învestirea noului guvern, printre care dublarea alocațiilor din prima lună de guvernare, indexarea rapidă a pensiilor cu 11%, creșterea salariului minim de la 1 ianuarie de la 2.300 la 2.550 de lei și plafonarea prețurilor la energie și compensarea facturilor, precum și școală în regim fizic, dar și în siguranță prin testare gratuită și plasarea în prima linie a specialiștilor în sănătate, precum și alte zeci de soluții pentru toate domeniile de activitate.

Primele trei măsuri se adresează categoriilor sociale cele mai lovite de creșterea galopantă a prețurilor: familiile cu mulți copii, angajații cu venituri mici (mai ales din zona privată) și pensionarii care în medie câștigă 1.600 de lei. Aceste trei categorii nu pot face față majorărilor uriașe ale prețurilor la energie, căldură, alimente și medicamente. Este o protecție socială NECESARĂ în acest moment critic în care se află România. De aceea, cele trei măsuri sunt OBLIGATORII pentru viitorul guvern și sunt NENEGOCIABILE din perspectiva PSD”, se arată în mesajul demnitarului.

 


Copyright 2022 - Ziarul Ialomița - All Rights Reserved