Ștefan Mușoiu, candidat al Partidului Social Democrat Ialomița pentru Camera Deputaților: Alegerile din 6 decembrie, oportunitatea oferită de PSD pentru reîntoarcere la creștere economică și prosperitate

 

Creșterea taxelor și austeritatea, surprizele PNL pentru 2021

Refuzul constant al Guvernului Orban să prezinte bugetul pentru anul viitor în Parlament, așa cum este normal, înainte de alegeri, devoalează austeritatea pe care liberalii o vor instaura în România. Ștefan Mușoiu, deputatul PSD de Ialomița taxează decizia Executivului, apreciind că atenționarea de zilele trecute a Băncii Naționale a României privind „necesitatea consolidării bugetare” confirmă că Guvernul Orban a luat decizia să ascundă bugetul pentru anul 2021 de teamă că va pierde multe voturi. ”Necesitatea consolidării bugetare înseamnă creșterea taxelor și impunerea austerității. În proiecția bugetară pentru 2021 s-ar vedea clar toate măsurile de austeritate pe care actualii guvernanți le pregătesc, pe furiș, respectiv creșterea TVA, disponibilizări în masă, scăderea nivelului de trai și explozia datoriei publice”, arată Mușoiu. Pe de altă parte, tertipurile invocate de PNL privind menținerea la secret a bugetului pe 2021 sunt taxate și mai dur și de BNR. În opinia reprezentanților Băncii Naționale, în lipsa unui proiect de buget Guvernul adâncește incertitudinile, afectând astfel și mai mult economia. ”Cu alte cuvinte, Guvernul Orban se dovedește a fi mai periculos decât noul coronavirus, pentru că nu amenință doar sănătatea, ci și locurile de muncă, veniturile populației și economia”, declară deputatul PSD ialomițean, care atrage atenția că există însă o cale de a evita catastrofa economică liberală de anul viitor. ”PSD a prezentat programul de guvernare care oferă soluții practice pentru siguranța locurilor de muncă, siguranța creșterii nivelului de trai, fără majorarea taxelor. În plus, despre guvernarea PSD se poate vorbi numai la superlativ în baza datelor reale economice, furnizate de insituțiile de cercetare interne și externe. Așadar, alegerile din 6 decembrie constituie oportunitatea oferită de PSD românilor de reîntoarcere la creștere economică și prosperitate”, a mai punctat deputatul PSD.

Comisia Europeană contrazice guvernul pe tema educației

Premierul Ludovic Orban primește o palmă usturătoare de la Comisia Europeană pentru încăpățânarea cu care a închis toate școlile din România. Ștefan Mușoiu, deputat PSD de Ialomița, anunță că forul european confirmă faptul că apelurile PSD pentru redeschiderea școlilor au fost și sunt în continuare justificate. ”Decizia Guvernului Orban de a păstra închise unitățile de învățământ riscă să compromită total educația elevilor și să agraveze inegalitățile sociale dintre aceștia. În ciuda raportului Comisiei Europene și a recomandărilor OMS pentru Europa, această hotărâre luată la Palatul Victoria este cu atât mai de neînțeles pentru că le este refuzat copiilor dreptul la educație, în schimb, unitățile școlare își vor modifica utilitatea și se vor deschide pentru alegerile parlamentare”, declară Ștefan Mușoiu. De precizat că, la rândul său, și Organizația Mondială a Sănătății pentru Europa recomandă statelor UE să nu închidă școlile ca să nu aibă, pe viitor, „o generație Covid pierdută”.

Economia nu a crescut, ci a scăzut cu peste 5 la sută

Ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, ascunde opiniei publice prăbușirea economică pe care România a înregistrat-o sub guvernarea liberală. Așa-zisa mare revenire economică în plină pandemie este, de fapt, o mare prăbușire. Ștefan Mușoiu, deputat PSD de Ialomița, explică faptul că economia nu a crescut, ci, din contră, a scăzut, cu peste 5 la sută față de anul trecut. În sprijinul afirmațiilor sale, parlamentarul PSD invocă ultimile date publicate de Institutul Național de Statistică. ”Potrivit INS, indicatorii prezentați de Cîțu sunt complet eronați având în vedere că acesta face comparația pretinsei creșteri economice cu trimestrul precedent, afectat de influențele sezoniere, respectiv de concedii, și nu cu aceeași perioadă a anului precedent”, și-a argumentat Mușoiu punctul de vedere.

Menținerea piețelor închise, sfidarea producătorilor

Prelungirea măsurii aberante de a ține piețele închise de către Guvernul Orban este cea mai elocventă dovadă că actualilor guvernanți nu le pasă de agricultorii români și nici de sănătatea populației. PSD îi cere din nou președintelui Iohannis să nu mai tragă de timp și să promulge legea prin care Parlamentul a redeschis piețele. Ștefan Mușoiu, deputatul PSD de Ialomița, consideră că numai în acest fel ”se va pune capăt chinului pentru sutele de mii de familii care depind de banii câștigați de pe urma vânzării în piață a produselor”. ”Și la capitolul sănătate românii ar avea de câștigat prin intrarea în vigoare a legii de redeschidere a piețelor pentru că se știe foarte bine că produsele noastre, autohtone, sunt preponderent mult mai sănătoase decât cele din import”, a sublinitat deputatul social-democrat ialomițean. Mușoiu spune că în comisiile parlamentare decizia absurdă de restricționare a piețelor a fost taxată aspru până și de partenerii liberalilor de guvernare, respectiv de cei ai PMP, cât și de susținătorii acestora, respectiv UDMR și USR. ”Toate aceste restricții absurde, contrare cu ceea ce se întâmplă în Europa, determină, pe plan intern, distanțarea din ce în ce mai accentuată a PMP și USR de guvern, dar și transformarea României într-o țară nehotărâtă, în derivă în plan extern, lucru care ne va costa mult pe termen mediu și lung”, a mai arătat deputatul PSD ialomițean.

Comandat de Partidul Social Democrat-Filiala Ialomița / Executat de SC IALPRESS SRL / CUI Mandatar Financiar Coordonator: 11200020

 

 


Copyright 2022 - Ziarul Ialomița - All Rights Reserved