Starea de greață

 

Dan Elias

O stare de greață perpetuă! Astăzi, nemernicia. Îl tot aud pe „sfântul arafat”, cum ne amenință de dimineața până seara că medicii vor alege cine trăiește și cine nu. (Până acum, oare, nu tot ei stabileau asta? Medical vorbind.) O „prozelită” de-a „sfântului”, directoriță prin Iași, spunea și ea același lucru. Mai sunteți mulți!? Voi sunteți eroii despre care vorbea bietul iohanis. El măcar nu știe pe ce lume trăiește! Dar voi!? Tot obosiți!? Eroii obosiți ai acestui neam!?

Vi s-a urcat rău la cap! Doctori, doctori dar mai puneți și voi mâna pe o carte! Vă propun să începeți cu Constituția României; articolul 34 – „Dreptul la ocrotirea sănătății este garantat. Statul este obligat să ia măsuri pentru asigurarea igienei și a sănătății publice.”

Pot înțelege că sunteți obosiți și eroi, dar bine plătiți sunteți!? Și cine vă plătește pe voi!? Dragnea, iohanis, orban sau ciolacu?? Noi vă plătim, prea sfinte, din amărâtele noastre de salarii! Mici, dar multe!

De când ne amenințați voi, pe banii noștri!?

Și apropo! Tot „spălați-vă pe mâini”, tot „păstrați distanța” și „purtați masca”? De șapte luni? De șapte luni? De șapte luni?

Tare obositor trebuie să vă fie!

Starea de greață! Ce „stare de urgență” sau de „alertă”!! Starea de greață să se instituie!

Revoluția pelerinajelor! Pelerini din toate țările, uniți-vă! „Puneți-vă” în genunchi, „puneți-vă” în cap, „puneți-vă” cum vă vine, pe vine, pe smochine, pe pelerine.. Doar să „vă puneți”, că de .. așezat în băncile școlilor este interzis.

În plină revoluție, șeful daniel transmite guvernanților că pe el nu l-a consultat nimeni. Are și omul dreptate. Să-i dea ludovic un stetoscop „sfântului arafat” și să-l „pună” să se „pună” cu aparatul pe el. Din 14 în 14 zile, ca la noi, că dacă are ceva, nu se poate să nu-i găsească! Doar n-o să-l lasați pe daniel să sune la dsp și să-l ia vreunul de acolo la mișto. Singura problemă ar fi aceea ca „sfântul arafat” să mai recunoască stetoscopul, ceea ce tare mă îndoiesc.

Apropo! Și pe ăștia neconsultați tot noi îi plătim, din amărâtele noastre de salarii, mici dar multe.

Țuțea spunea că egalitatea este dușmanul libertății. Adică; fiecare oiță nu are nimic mai mult decât exact libertatea turmei. Dar unde ați mai văzut voi libertate fără educație!?

P.S. Prin nepăsarea noastră, o familie și-a îngropat mama, în mijlocul acestui deșert. Singuri au aruncat pământul peste cel drag și noi ne-am uitat la ei și nu am mișcat un deget pentru că așa ne-a spus dsp-ul, orban, sfântul arafat sau bietul iohanis. Să ne fie rușine! Fierbe credința în noi, pupăm moaște și ne „punem” în genunchi… Nici măcar nu ne mai prefacem.. că am avea suflet! Să ne fie rușine!

 


Copyright 2022 - Ziarul Ialomița - All Rights Reserved