Ștafeta „Peace Run” a poposit și la Giurgeni

„Pacea nu înseamnă lipsa războiului.
Pacea înseamnă prezenţa armoniei, iubirii, satisfacţiei şi unităţii.”
Sri Chinmoy

Peace Run – Alergarea pentru Pace (cunoscută între 2005 şi 2012 sub denumirea World Harmony Run) este o ştafetă globală cu torţă, prin intermediul căreia se promovează pacea, prietenia şi armonia prin transmiterea unei torţe aprinse din mână în mână. Echipe internaţionale de alergători păşesc peste orice fel de frontiere pentru a conecta şcoli, comunităţi, organizaţii şi oameni din toate sferele vieţii.

Fondată în 1987 de regretatul filosof al păcii Sri Chinmoy, Peace Run a implicat mai bine de 10 milioane de oameni din cca. 150 de ţări. În Europa, fiecarea al doilea an, o echipă internaţională de alergători conectează toate ţările europene pe un itinerar de 24.000 km.

Mesajul Peace Run este foarte simplu: dacă putem alerga împreună în pace şi armonie, atunci putem şi să trăim împreună în pace şi prietenie! Fiecare din noi poate schimba lumea oferind altora un exemplu viu şi făcând primul pas. În acest spirit putem să alergăm cu torţa sau pur şi simplu să o ţinem în mână şi s-o transmitem mai departe. Fiecare pas contează!

Anul acesta, Peace Run a traversat România pe următorul itinerar:

11 iulie: Silistra – Ostrov – Băneasa – Aliman – Cernavodă;

12 iulie: Cernavodă – Seimeni – Topalu – Hârşova;

13 iulie: Hârşova – Giurgeni – Gura Ialomiţei – Viziru – Brăila;

14 iulie: Brăila – Baldovinesti – Vădeni – Galaţi.

Prezent la evenimentul din data de 13 iulie 2022 de la Giurgeni, primarul Valerică Dinu ne-a declarat: „Am avut această onoare, să port în mâini torța ,,Peace Run” și să o dau din mână în mână copiilor și părinților care au întâmpinat și s-au bucurat de cântecele și joculețele propuse de echipa ,,Peace Run”, echipă de atleți de performanță din Germania, Serbia, Portugalia, Ucraina, Macedonia, Irlanda, Croația și Bulgaria. Cursa ,,Peace Run” a început pe 27 mai în Germania, a străbătut nouă țări și trei capitale și s-a încheiat pe data de 17 iulie, cu destinație finală Chișinău.

Țin să felicit pentru implicarea în acest proiect pe domnul Cristian Ichim și pe întreaga echipă ,,Peace Run” și să le spun că îi mai așteptăm și altă dată, cu aceeași căldură sufletească, prietenie și admirație.”

 


Copyright 2022 - Ziarul Ialomița - All Rights Reserved