Spitalului de Urgență Slobozia aproape și-a triplat capacitatea de testare

 

Spitalul Județean de Urgență Slobozia dispune de un echipament de testare performant, de tip Real Time-PCR, care însă are o capacitate de testare limitată întrucât chiturile sunt importate din SUA, iar în ultima perioadă, există o limitare a livrărilor către Europa. „Ritmul de livrare era de 50 de teste la două săptămâni, acum se primesc 80 pe săptămână. Toate aceste teste sunt alocate pentru urgențe, pentru a face triajul epidemiologic al pacienților în vederea internării, pacienților oncologici sau a celor care prezintă urgențe. A existat un focar în secția de Neonatologie și a fost nevoie de testarea de urgență a cadrelor medicale de acolo”, a explicat Liviu Patrichi, managerul unității medicale.

În acest moment există o dublare a capacității de testare pe Real Time-PCR, datorită achiziției de teste. Mai mult decât atât, posibilitatea de testare ar putea fi mai mare, în cazul în care se va face achiziția celui de-al doilea aparat. Se are în vedere primirea unei donații din partea unui furnizor, echipamentul fiind acum în faza de evaluare. „Există o dublare efectivă prin achiziția celui de-al doilea aparat PCR, prin donație, un echipament de la un producător capabil să furnizeze suficiente chituri, astfel încât să devenim foarte flexibili în a aborda problema din punct de vedere al testărilor. Suntem în faza de evaluare asupra echipamentului. Medicul biolog verifică acuratețea aparațului”, a mai spus managerului Spitalului.

În ceea ce privește testele rapide, în data de 13 octombrie SJU Slobozia a achiziționat peste o mie de teste care vor fi folosite în Unitatea de Primiri Urgențe.


Copyright 2022 - Ziarul Ialomița - All Rights Reserved