Spitalul urziceni!?

Dan Elias

Spitalul urziceni? O glumă cu patalama oficială. Clădire nouă cu oameni din evul mediu. Nu am pus nici-un semn al exclamației, pentru că nu merită. Timp de 10 ani am avut de-a face cu această cloacă. Am fost și am vorbit cu directorul, am făcut un scandal monstru și .. nimic! Am vorbit la telefon cu doctorii de acolo și nu mi-a venit să cred că există astfel de specimene umane. Îmi spuneau; „De ce îmi mai trimiți pacienți de 92 de ani!? Ce să-i mai fac eu?” Medic! Da, medic spunea aceste cuvinte! Am vorbit cu directorul direcției de sănătate publică, știți ce mi-a spus? Să-i înțeleg și pe ei, că sunt băieți de gașcă. Altă dată, după două zile am sunat o pacientă pe care am trimis-o la urziceni cu salvarea. „Maică! Sunt tot la cabinetul de primire. M-au lăsat aici. Nu mă bagă nimeni în seamă. Nu mi-au dat nimic de mâncare. Vreau la noi!”

Spitalul din urziceni a pierdut legătura cu umanitatea. Bani cheltuiți în van. Obrăznicie și tupeu cât cuprinde, lipsă de bun simț pe banii mei. Vă mirați că a născut o femeie în curtea spitalului? Nu vă mai mirați! Ziceți mersi că au lăsat-o în curte și nu au aruncat-o pe stradă. Toți știu că nu le face nimeni nimic!

Nu știu dacă directorul este de vină, sau primarul; medicii însă..! Medicii și-au pierdut calea! Îi interesează doar banii, doar banii și atât, iar statul continuă să-i pupe ca pe sfintele moaște.

În marea lui majoritate sistemul sanitar din România este undeva la nivelul Africii. Al triburilor din Africa! Dar măcar acolo există suflet. La noi, s-a dus dracului și sufletul.

Auziți replica ministrului sănătății; „Este în subordinea primăriei. Eu nu pot face nimic!” Ne-am prostit de tot!? Pe vremea lui „nea ceașcă” îi „tăia” pe toți, de la primar la medic. Astăzi nu mai știu de frica nimănui. Nimeni nu mai știe de frica nimănui! Ne-au murit mamele și bunicile arse în spitale și nu a plătit nimeni!

Mi-e rușine și scârbă, în ce ordine doriți.


Copyright 2022 - Ziarul Ialomița - All Rights Reserved