Spitalul de Urgență Slobozia le cere scuze public bolnavilor care au așteptat afară, în frig, să își facă analizele

 

O postare a devenit virală pe Facebook după ce o doamnă din municipiul Slobozia, Laura Danciu pe numele său, semnala prin intermediul unor fotografii faptul că zeci de oameni au așteptat afară, în frig, pentru a-și putea face analizele la laboratorul din incinta Spitalului Județean de Urgență Slobozia. Aceasta scria că tatăl său, care urma să suporte o intervenție chirurgicală, a fost ținut două ore în picioare, afară, în frig!

Spitalul Municipal Slobozia….. analize sânge….. aceasta este sala de așteptare pentru NOI, cei care plătim pentru sănătate. #ploaie #distanțare_0 #bataie_de_joc … tatăl meu a fost ținut două ore în picioare, în frig, persoană cu probleme cardiace foarte grave, care peste două zile va face o operație destul de complicată la inimă….. pentru ce atâta bătaie de joc???? Menționez ca analiza trebuia făcută în laboratorul Spitalului, altfel nu permiteam atâta chin pentru el”, scrie indignată de situație Laura Danciu.

În finalul mesajului, aceasta mai spune că „postarea este făcută pentru a NE reaminti, cât suntem de PROȘTI!”

În aceeași zi de 1 martie, dar la câteva ore distanță și după ce postarea a stârnit un val de comentarii dure, reprezentanții unității medicale și-au cerut scuze tot în mediul virtual, invocând diferite motive pentru situația creată.

Am luat notă de nemulțumirea unor pacienți vizavi de timpul crescut de așteptare pentru recoltarea de analize și de coada formată afară în această dimineață. Este o situație pentru care ne exprimăm public scuze. Unul din motive este începutul de lună, când multe analize pot fi acoperite de Casa de Sănătate. Al doilea motiv este aglomerarea la Centrul de vaccinare. Atât Punctul de recoltări, cât și cel de vaccinare au un număr limitat de locuri în sala de așteptare, conform normelor de distanțare socială. Al treilea motiv este începerea relocărilor cabinetelor și departamentelor spitalului pentru demararea lucrărilor de renovare și modernizare ale Ambulatoriului. Aceste lucrări vor aduce și mutarea Centrului de recoltări în clădirea unde actualmente este paza, la poartă, și foarte curând vom instala și facilități astfel încât pacienții să nu mai fie expuși intemperiilor. Odată cu finalizarea lucrărilor, condițiile vor fi net superioare!”, au explicat reprezentanții celei mai mari unități medicale din județ.

Mai mult decât atât, pentru „reducerea acestor inconveniente” li s-a recomandat pacienților să nu mai vină toți la primele ore ale dimineții.

Recomandăm pacienților, pentru reducerea acestor inconveniente, să se prezinte, în limita posibilităților, pe toată durata dimineții, nu neapărat la prima oră. De asemenea, lucrăm la găsirea unor soluții astfel încât disconfortul creat de renovări să fie minim. Vă mulțumim pentru înțelegere!”, a conchis conducerea Spitalului Județean de Urgență Slobozia.

Petronela MOROIANU


Copyright 2022 - Ziarul Ialomița - All Rights Reserved