Spitalul de Urgență Slobozia intră în reabilitare. Lucrările încep cu Policlinica

 

* Începând din această lună, la Spitalul Județean de Urgență Slobozia se vor demara ample lucrări de modernizare care vor viza infrastructura, spațiile și dotările. Lucrările vor porni cu Policlinica Spitalului * Durata acestui proiect este de 18 luni, iar la final unitatea medicală se vrea a fi una modernă, racordată complet standardelor internaționale.

În data de 24 februarie, Marian Pavel, președintele Consiliului Județean Ialomița, a semnat contractul de întocmire a documentației tehnico-economice, asistență tehnică și lucrări de execuție, în valoarea totală de 16.209.292,26 lei.

Debutul lucrărilor presupune cooperarea cadrelor medicale și a beneficiarilor serviciilor de îngrijire a sănătății, adică a pacienților. În următoarele săptămâni vor avea loc relocări ale cabinetelor din Policlinică, schimbarea căilor de acces, modificarea programului unor cabinete (unele vor funcționa și după amiază) și a sistemului de programări și internări, ceea ce poate fi perceput ca un disconfort, alături de zgomot și de proximitatea șantierului.

Toate acestea sunt inconveniente strict temporare și pe care inclusiv personalul le acceptă pentru ca rezultatul final să fie un spital modern, cu dotări actuale. Asigurăm pacienții de menținerea standardelor de îngrijire la nivel maxim și de respectarea normelor de protecție pandemică, inclusiv a circuitelor, chiar dacă vor fi reorganizate. Povara acestor mici inconveniente se află atât pe umerii pacienților, cât și ai personalului, și reprezintă un mic sacrificiu spre un mare bine, atât de mult așteptat”, au precizat reprezentanții celei mai mari unități sanitare din județ.

În curând, reprezentanții SJU vor face publice datele exacte legate de aceste modificări, astfel încât pacienții să poată fi informați cu privire la așteptări. De asemenea, se poate prelungi perioada de așteptare pentru pacienții ce pot fi temporizați, care nu prezintă patologie gravă sau cu potențial de agravare.

 


Copyright 2022 - Ziarul Ialomița - All Rights Reserved