Speed Marathon imediat după Paști

 

A venit Paștele! Duminica trecută pentru catolici, duminica asta pentru ortodocși.

Cum se putea altfel!? Grijuliu, Guvernul Ciucă vine și el în întâmpinarea credincioșilor, să le facă sărbătoarea mai frumoasă!

Așa că, prohibiție la scrumbie! Se ridică pe… 17 aprilie! De Florii, că tot a dat Daniel dezlegare la pește, ne-am potolit… obiceiul cu conservă de ton de la Carrefour !

Așa că, liber spre șapte zeci de lei kilogramul la mielul de Paști, tot lă ăștia de la Carrefour , care zic că abia își duc zilele în România, de unde scot doar unu la sută profit și n-au de unde să lase mai mult ca taxe și impozite pentru bugetul prea … umflat al României!

Așa că, chiar în ziua de Paști (hai că am salvat cacofonia), conform graficului Roadpol, începând de duminica 9 aprilie (de Florii) și până pe 23 aprilie, Poliția Română organizează filtre (inclusiv cu mașini neinscripționate) pentru depistarea și sancționarea șoferilor ce depășesc regimul legal de viteză.

Așa că, și mai al naibi, din a doua zi după Paști vom primi… cadou Operațiunea Speed Marathon! Așa că, ne-am englezit! Nu ne mai place s-o spunem mai pe românește, adică scoatem pe străzi și autostrăzi toate aparatele radar achiziționate pe bani grei din UE, ca să-i mai potolim nițel pe românii care au îndrăznit să consume un pahar de vin în plus în zi de Paști, că o fi el catolic sau ortodox.

Nicolae TACHE


Copyright 2022 - Ziarul Ialomița - All Rights Reserved