SPECTACOLUL ABSURDULUI

Nu, nu este vorba de „scaunele” lui Eugène Ionesco, ci de spectacolul grotesc de teatru absurd pus în scenă ceva mai la nord-est de țara lu Sparanghel-Vodă, promovat cu „exces de zel” în Turnul Babel de la Bruxelles și la poruncă, în cele trei palate dâmbovițene. Rolul principal caricatural i-a fost repartizat unui saltimbanc, unui actoraș de duzină, slujitor fidel al handicapatului de pe malul Potomacului și al intereselor GloboCap. Nici România nu duce lipsă de figuranți.

Personajul comic al teatrului francez, Polichinelle, după ce comisese o faptă reprobabilă, a fost avertizat de avocatul său că este pasibil de o pedeapsă gravă. Ca să elimine proba – credea el – a rupt pagina din codul penal unde era articolul la care se referise avocatul, fiind convins că articolul nemaiexistând, nici el nu va putea fi pedepsit. Tot așa, Biden și ai lui – dintre care nu lipsesc robotul cu șepcuță, pușcăriașu’ drogat, caricatura denumită „deputatul idiot” & Co., în fariseismul lor stupid condamnabil răspândesc știri false prin „surse oficiale”. Repetă absurdul „Secretului lui Polichinelle”. Așa „gândesc” cu capul altora trădătorii de Neam și Țară „de la Nistru pân-la Tisa”.

Teatrul Național din București, al cărui director interimar, Mircea Rusu, a avut curajul de a se opune ordinului absurd de eliminare din repertoriul T.N.B. a unor mari personalități universale de origine rusească a afirmat: „Cultura rusă l-a dat pe dramaturgul cel mai mare, care se numește Cehov. Cultura rusă a dat cei mai mari romancieri, care se numesc Tolstoi și Dostoievski. Este greu să trecem peste asta. Cultura rusă a dat Ceaikovski. Nu știu ce vină are Ceaikovski (cu războiul din Ucraina – n.r.). Sunt niște excese de zel […]”. Se vrea: „Jos arta!”… „Sus comedia politrucă!”

Condamnabil, excesele de zel s-au cosumat pe bandă rulantă în unele „țări civilizate” dintre care nu lipsesc Anglia, Germania și Italia, unde dirijori ruși, actrițe și soprane rusoaice au fost concediați, motivația fiind invadarea Ucrainei de către Rusia. Au fost condamnați pentru că sunt ruși, iar în Țara lu’ Sparanghel Vodă au fost blocate societăți comerciale rusești, salariații lor – români – pierzându-și locurile de muncă. Deosebirea dintre globaliști și naziștii dispare; naziștii s-au purtat cu evreii așa cum s-au purtat, doar pentru că erau evrei. Globaliștii distrug destinele unor ruși (și nu numai) doar pentru că sunt ruși, fără ca aceștia să aibă vreo conexiune cu războiul ciudat actual. Pe când li se vor pune pe piept și stele galbene?

Corupta nepedepsită din capul U.E., Coana Ursula și-a plimbat masa organică în Ucraina pentru a vedea cu ochii ei cu ochelari de cal ceva situat nebulos între crimă de război și/sau făcătură artizanală încă nedeslușită, precum spectacolul de jocuri de artificii de la un post tv. dâmbovițean. Pentru lămurirea unei astfel de situații grave e nevoie de experți profesioniști, nu de paparude idioate. Ar mai fi un detaliu de luat în seamă: mascarada ar putea fi perfectă doar dacă i s-ar trimite un „mesaj” din partea vreun „Azovist” rătăcit, care să-i treacă Ursulei prin cap? Cine poate știi?  Desigur, mesajul va fi oficial „rusesc”. Nu de Ursula îmi fac grijă, ci de faptul că ăsta da, ar fi un pretext al N.A.T.O. pentru a comite realizarea scopului celor din spatele senilului: depopularea planetei prin World War 3.

Zilele trecute, pe un post bine plătit pentru știri false, un tembel – zice-se economist – s-a exprimat: „România trebuie să participe la reconstrucția Ucrainei!”. Desigur, gratuit, zic eu. Păi, pentru ce? Absurdul se vede de la distanță. Refugiaților ucraineni (unii sărmani, alții pricopsiți, în tranzit, cu milioane de verzișori în geamantane) li se acordă gratuități de care românii nu au parte. Asta nu este discrimiare pozitivă, domnule director al Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării ?

Tot zilele trecute s-a petrecut ceva legat de așa numita „Zi Mondială a Sănătații” propovăduită nu sub halate albe ci sub „impactul poluării aerului, apei și hranei asupra sănătății”. „Specialistul” nr. 1 al stării climatice mondiale – chiriaș temporar la Cotroceni – nu a scăpat prilejul. A dat adunarea la palat, unde a acordat  ca de obicei, medalii de (ne)merit adresându-se celor prezenți: „Ați sacrificat multe, inclusiv sănătatea fizică și emoțională, ați pus grija față de semeni mai presus chiar și de propria viață și ne-ați demonstrat devotament, empatie și pasiune cu mult peste chemarea datoriei. Indiferent de tipul de amenințare sanitară, dumneavoastră vă aflați mereu în prima linie a luptei pentru sănătatea noastră, a românilor, și a tuturor celor care ne cer ajutorul. Abnegația și solidaritatea manifestate de dumneavoastră reprezintă o sursă de inspirație pentru noi toți. […]”. Să se fi referit oare la cei peste 4.000 de medici „sponsorizați” de „Pfizer” că la „rebelii” care și-au făcut cu adevărat datoria de slujitori ai lui Hipocrate nu prea se cunoaște.

Ar fi fost mult mai înțelept (dar „de unde nu-i, nici Dumnezeu nu cere”) să fi adaptat situației textul marelui savant român, descoperitor al insulinei: „Domnilor […], când mergeți la bolnavi, să nu-i îngrijiți ca pe niște oameni mizerabili, nenorociți, să nu-i îngrijiți nici măcar ca pe niște bolnavi. Să îi îngrijiți ca și cum acolo ar fi Hristos, pentru că, într-adevăr, în ei suferă Hristos.” (Nicolae Paulescu).

Ion MĂLDĂRESCU

ART EMIS ACADEMY

 


Copyright 2022 - Ziarul Ialomița - All Rights Reserved