Spațiul Penitenciar

Când un grup de tineri ciberticieni și psihologi români au inventat SPAȚIUL PENITENCIAR VIRTUAL, majoritatea populației s-a amuzat copios: „Aha! Încă o jucărie pentru politicienii corupți”, se spunea.

Dar tinerii savanți au invitat mai întâi șefii de la vârful justiției și poliției să testeze noul produs, și după ce aceștia au fost pur și simplu zguduiți de experiență, au poftit să încerce oameni din toate sferele sociale. Proiectul a cunoscut un succes răsunător și în decurs de un an și ceva pușcăriile din România au fost desființate, apoi, treptat, țările europene mai întâi și ulterior pe întreg mapamondul metoda a fost adoptată rapid, spre marea consternare a gardienilor și persoanelor auxiliare care câștigau o pâine în penitenciarele desființate.

Desigur, știți foarte bine ce este SPAȚIUL PENITENCIAR VIRTUAL, fiindcă a fost implementat în societatea modrnă, ca mijloc de reeducare în primul rând, cu foarte mult timp în urmă, iar eu aici nu fac decât să le povestesc nepoților despre asta și o fac pe înțelesul lor, așa că, poate, o să vă plictisească expunerea aceasta sumară.

Mai întâi, persoanei condamnate definitiv de justiție i se face o cerebralogramă. În funcție de aceasta și de pedeapsa primită programul adaptează spațiul virtual specific fiecărui individ. Așa se face că experiența este unică, ca amprentele digitale. Apoi, condamnatului i se aplică pe cap o cască, garnisită cu tot felul de electrozi și senzori și petrece în camera specială cinci, zece, cinsprezece sau cincizeci de minute, în funcție de pedeapsă.

Așa puțin?!”, veți exclama.

Da, fiindcă cinci minute în realitatea virtuală înseamnă un an pentru cel introdus aici, iar timpul se dilată monstruos, trăindu-l efectiv, clipă de clipă. În ultima parte a programului este încorporată o secvență hipnotică, care condiționează subiectul pentru a nu mai repeta niciodată faptele care l-au adus în fața justiției. Și chiar nu le mai repetă.

O să mă întrebați dacă această metodă a generat și alte aplicații ?

Multe, dar cea mai interesantă a fost propunerea pentru SPAȚIUL POLITIC VIRTUAL. Asta însemna ca politicienii aleși să petreacă patru ani virtuali, adică douăzeci de minute în camera specială, fix un mandat, de unde ar fi ieșit condiționați pentru a fi incoruptibili și dedicați trup și suflet menirii lor. Și-ar fi continuat serviciul sau afacerile, iar deciziile importante ar fi fost luate într-un PARLAMENT VIRTUAL.

Bineînțeles că demnitarul acesta nu ar fi câștigat nimic material în plus față de semenii săi, doar stimă și respect.

Propunerea nu a fost adoptată prin lege în niciun parlament, a căzut cu unanimitate de voturi. De ce asta? Fiindcă așa vor „ EI”, adică politicienii, apoi, dacă e să fim cinstiți și nouă ne place să pozăm din când în când în „victime”, și până la urmă câte bancuri spumoase se născocesc pe socoteala lor? Ne distrăm pe banii noștrii, cum s-ar spune, consolându-ne cu faptul că unii dintre ei ajung în SPAȚIUL PENITENCIAR VIRTUAL, dacă sunt prinși, bineînțeles !

F.M. Ciocea

 


Copyright 2022 - Ziarul Ialomița - All Rights Reserved