Spartacus Iazu, o echipă frumoasă chiar și când lipsește…. Bobonete!

Spartacus Iazu învinge CS Amara și căștigă faza județeană a Cupei României la fotbal

Miercuri seara, mare spectacol fotbalistic pe stadionul 1 Mai din Slobozia: s-a jucat finala fazei județene a Cupei României la fotbal, în care s-au calificat CS Amara (liderul la zi al Ligii 4 din campionatul județean și virtual câștigătoare a campionatului județean, care-i dă dreptul să participe la barajul de promovare în Liga 3) și Spartacus Iazu, o echipă care chiar dacă se clasează în partea de jos a clasamentului Ligii 4, a dat culoare, prin joc și chiar prin rezultate uneori, când a câștigat când te așteptai mai puțin campionatului din prima ligă județeană. Și iată, cireașa de pe tort a fost pentru Spartacus Iazu câștigarea finalei județene a Cupei României.

SONY DSC

A fost un meci antrenant, cu faze periculoase la o poartă și la alta, cu realizări tehnice deosebite de o parte și de alta și cu trei goluri marcate. Spartanii” din Iazu, cum îi place artistului Bobonete din Las Fierbinți (lipsa din păcate la acest succes al echipei sale favorite) să le spună fotbaliștilor din satul Iazu, au deschis scorul după o fază bine lucrată și spectaculoasă, dar până la pauză au fost egalați în urma unei lovituri de la 11 metri, corect acordată și perfect executată de amăreni.

SONY DSC

Și după pauză meciul a fost aprig disputat, dar la finalul celor nouăzeci de minute regulamentare de joc scorul a rămas neschimbat.

În cele două reprize de prelungiri, echipa care pare că și-a dorit mai mult victoria, Spartacus Iazu, a reușit golul care i-a încununat un traseu lung parcurs în faza județeană a Cupei României cu trei minute înainte de final.  Este adevărat, la ultima fază a meciului iezenilor le-a trecut cum se spune glonțul pe la ureche, mingea șutată din unghi de unul din jucătorii echipei CS Amara lovind bara transversală. 

Și totuși, pentru mine spectator neutru, cea mai mare bucurie nu a fost meciul în sine, cât numărul mare de spectatori care au ținut să fie de față la acest spectacol fotbalistic susținut de, da, tineri care joacă fotbal din… pasiune! Din pasiune, fără remunerații, fără salarii, ba uneori și cu bani din buzunarul lor ca să serbeze o victorie sau, deseori, să facă opere de caritate în comunitățile locale în fața cărora evoluează peste șase luni dintr-un an, sâmbătă de sâmbătă.

Ce bucurie mai mare poți să ai ca iubitor al fotbalului când vezi la un meci de nivel județean aproape o mie de spectatori?! Ba și mai mult, spectatori civilizați, veniți la meci în familie, fără înjurături de mamă sau de tată, fără jigniri, fără scaune rupte și aruncate în capul arbitrilor, cum deseori vedem la case mult mai mari! Felicitări suporterilor veniți din Amara și din Iazu deopotrivă, dar și celor neutri, în marea lor majoritate veniți din localități care au echipe înscrise în campionatul județean dar și slobozeni, care cu siguranță nu au ce să regrete, pentru că au avut parte de un spectacol pe măsură.

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

Nicolae TACHE

 

 

 

 


Copyright 2022 - Ziarul Ialomița - All Rights Reserved