Somn ușor și vise plăcute!

 

Dan Elias

Nesimțire în stare pură! Copilul ăla de drulă zâmbea în bătaie de joc! Șeful lui de gașcă salvatoare așijderea!

Sfârșitul lui iulie 2021 ne-a arătat, dacă mai era nevoie, că în această țară nu mai funcționează nimic! Trenuri de marfă cu mecanici beți, trenuri de pasageri stând prin câmpuri zeci de ore! Și știți care este ironia maximă!? Noi îi plătim pe toți acești nesimțiți, analfabeți și obraznici. Impertinent ca deobicei, parcă neștiind pe ce lume trăiește, barna ne povestește cum și cât a stat el în trenuri pe vremea când era student. Să mă ierte dumnezeu, dar nici prin cap nu mi-a trecut că individul a terminat o facultate! Pă bune! Fugi d-aici! Cât despre copiii care au suferit în acele trenuri, nici o reacție. Zero!

Să fiți mulțumiți că nu ne-au scuipat în ochi! Aici am ajuns!

Barna apare într-un clip provaccinare, unde ne spune, bățos ca deobicei, că numai așa scăpăm de virus. Bun! Asta am înțele, dar pentru voi nu există nici un vaccin!? Acești microbi nu mai pot fi stârpiți? Ne-ați îmbolnăvit incurabil?

A trecut aproape o săptămână de atunci. Uitarea s-a așterut peste toate mizeriile. Luni, iar au stat trenurile în văpaia verii. Aceeași liniște de mormânt. Pentru noi pare că nu s-a întâmplat nimic. Singurele care protestează față de nesimțirea celor care ne conduc sunt .. trenurile! Se dau defecte unele după altele, în speranța .. că le aude cineva. Dar, dacă sunteți atenți, îi puteți auzi pe cei trei mușchitari (de la mușchi..), barna, drulă și vizante, cum sorb limonadă la umbra poporului român; „V-am zis eu, bă, să stați liniștiți! Cine să ne dea pe noi afară!? Ăștia dorm toți! Când se vor trezi, vom fi departe..”

O să spuneți că am vorbit urât. Că nu e nesimțire, ci doar o consecință a încălzirii globale pe care .. psd-ul a adus-o printre noi. Că săracii de ei, salvatorii, luptă la baionetă cu miile de afaceri și salarii bengoase pentru liniștea noastră. Dacă este așa, să fiți iubiți! Somn ușor și vise plăcute!

Când toată presa îi întreba de ce nu au trimis ceva pe câmpul unde staționa trenul, ca să-i scutească măcar pe copii de chin, ei au răspuns conform tupeului cu care i-ați învățat; „Păi, cum? Să trimitem autocarele pe câmp cu elicopterul!?”

Bine că nu am fost acolo. Tare mă tem că le-aș fi pus întrebarea firească, simplă și concretă, nejignitoare și inofensivă; Bine, mă, dar dacă era mă-ta?

P.S. Președintele Moldovei, Maia Sandu, a fost într-o vizită privată în România. La întoarcere, a așteptat la rând să i se verifice pașaportul la graniță. De două ori au încercat grănicerii să o facă pe Maia Sandu să treacă înaintea celorlalți, dar a fost în zadar. Ea a așteptat cuminte să îi vină rândul și a plecat de acolo ca orice cetățean. Cred că întreaga floare a politicii românești este oripilată de exemplul negativ și periculos pe care Președintele Moldovei îl oferă acestei țări. Dacă se ia!? Dacă acest comportament de bun simț și educație sănătoasă devine un model, „majestățile” lor ce se vor face!? Să se întoarcă la statutul de dinainte de alegeri, adică de neica-nimeni!?

 


Copyright 2022 - Ziarul Ialomița - All Rights Reserved