Șoareci de laborator

 

Dan Elias

Cucoana lui rambo a ținut un discurs în fața congresului american. Credeți că, femeie fiind și mamă, a solicitat sprijinul pentru pace!? Ți-ai găsit! Nici un cuvânt despre pace! Cu gura plină de ură a cerut arme! Arme, cât mai multe arme! Voi credeți ce vreți. Că este zâna bună a copiilor răniți și uciși. Că i se rupe inima pentru fiecare suflet trecut în întuneric de un război care nu este al lor. Că dă dovadă de eroism și iubire creștină. Eu rămân la gustul amar de a fi auzit prima femeie din istorie care face apologia războiului. Armele pe care a trimis-o rambo să le cerșească americanilor, chiar americane fiind, nu vor coace niciodată pâine, nu vor naște prunci, nu vor reconstrui case, ele vor ucide în continuare fără speranță și fără discriminare, buni și răi.

Nici un război nu are justificare! Ce să mai zic de ăsta care este de departe singurul pe care nu au vrut să-l evite sub nici o formă! Un război al papagalilor! Un război fabricat în laboratoarele înarmării. Toată lumea cumpără acum arme. România vrea submarine și drone. Ce să facă cu ele? Să lupte pentru ce? Pentru ăia douăzeci și cinci de bani? La Babadag, în plin cod de arșiță și secetă noi facem exerciții de tras cu tunul! Probabil că am vrut să le arătăm rușilor că ne putem da foc la țară singuri, nu este nevoie să ne atace nimeni.

Mă întorc la această femeie și la discursul ei degradant; „ Vă cer mai multe arme pentru a putea proteja casele fiecăruia şi dreptul de a prinde dimineaţa în viaţă în acele case”… „Ajutaţi-ne şi vom repurta împreună o mare victorie!” Apoi le-a pus diapozitive cu copii uciși sau răniți, parcă într-o demonstrație a iraționalului.

În această situație suntem. Nu Dumnezeu ne-a luat mințile, ci manipularea celor care fac bani buni din acest război. Cum să urâm popoare și civilizații doar pentru că vor de la viață altceva!? Cum să trăim în minciuna unor papagali senili, puși doar pe îmbuibat și distracție și care nu dau nici doi bani pe viața unui copil ucrainean, așa cum nu dau doi bani pe viețile copiilor morți de foame în întreaga lume!? Credeți că astea sunt cuvinte goale? Atunci, trăiți mai departe iluzia dreptății și a democrației cu un mititel sau un „câine fierbinte” în față și rugați-vă să nu cunoașteți niciodată un război decât ca acum, de la televizor!

Macron a încercat în urmă cu ceva timp să ducă discuția către „pace imediat” și l-au strâns de ouțe ai lui colegi de occident; „Stai, mă, cuminte! Te-ai găsit tu, moț!” Și a tăcut.

Și apropos de papagali. L-ați auzit pe primul ministru ciucă cum se închina la spusele ursulei; „Tăiem, măria ta, tăiem cinsprezece la sută la ce vrea mușchii tăi! La gaze, la pâine, la lapte… și le dăm douăzeci și cinci de bani la metrul de curent electric. Le ajunge; mămăliga nu explodează!”

Și ăsta tot război este. Războiul papagalilor noștri cu propriul popor. Ce ăștia sunt oameni de stat!? Nu știu nici pe ce lume trăiesc. Distrug tot ce ating. Acest pact între liberali și social democrați este ultima bătaie de joc a lui iohanis, papagalul suprem.

Nimic din ce ni se întâmplă, nu trebuia să ni se-ntâmple!

Zadarnic încercați să evadați. Toate cuștile din laborator sunt încuiate!

 


Copyright 2022 - Ziarul Ialomița - All Rights Reserved