Slobozia rămâne pe primul loc la vaccinare

De câteva săptămâni, Municipiul reședință de județ a rămas pe prima poziție în topul localităților din Ialomița cu cea mai mare rată de vaccinare. 55,19 la sută este procentul celor care s-au imunizat împotriva COVID-19 până la data de 30 noiembrie 2021.

Într-un clasament întocmit de autoritățile sanitare din Ialomița, pe locul 2 se află Municipiul Urziceni, urmat de orașul Amara, Bucu, Gheorghe Doja, Munteni Buzău, Movila și Cosâmbești, orașul Fierbinți-Târg și Mărculești ocupând ultimele locuri în top cu o rată de vaccinare de puțin peste 40 la sută.

La polul opus, cea mai mică rată de vaccinare s-a înregistrat în Bărbulești (1,29 la sută), Borănești (12 la sută) și Axintele (18 la sută).

Până la aceeași dată, numărul persoanelor vaccinate raportat la populația județului a fost de 92.228 de ialomițeni, respectiv 37,28 la sută.

În ceea ce privește rata de infectare, aceasta a scăzut în Slobozia cu mult sub un caz la mia de locuitori, fiind de doar 0,49 la sută, cu 25 de persoane confirmate pozitiv la testul pentru coronavirus. Ialomița are 28 de localități cu rată de infectare cuprinsă între 0,95 și 0,24 cazuri/1000 de locuitori, în timp ce în comuna Ciocârlia s-a înregistrat o rată a incidenței cumulative a COVID-19 de 7,84 de cazuri la mia de locuitori. Totodată, în 26 de localități din Ialomița nu s-a înregistrat niciun caz nou de infectare.

La nivel de județ, rata incidenței cumulative a COVID-19, înregistrată la data de 10 decembrie, este de 0,55 de cazuri/1000 de locuitori

De asemenea, de la demararea campaniei inițiată de Primăria Municipiului reședință de județ, sub titlul „Slobozia se testează”, 2583 de persoane au fost testate gratuit în Centrul de testare pus la dispoziție cetățenilor cu domiciliul în Slobozia. Dintre acestea 123 au fost confirmate pozitiv.

Autoritățile susțin că testarea și vaccinarea împotriva SARS-Cov-2 rămân singurele metode de prevenție și izolare a virusului și că nu ar trebui să lăsăm „garda jos” în perioada următoare, chiar dacă numărul infectărilor a scăzut. Purtarea măștii de protecție în locurile aglomerate rămâne obligatorie.

 

 


Copyright 2022 - Ziarul Ialomița - All Rights Reserved