Slobozia are medic specialist ORL, supraspecializat în clinica și chirurgia vocii

 

Din luna februarie a acestui an, Spitalul Județean de Urgență Slobozia și-a îmbogățit schema de cadre medicale cu un medic specialist ORL, în persoana medicului Tudor Ionescu. Acesta este supraspecializat în clinica și chirurgia vocii și susține că va putea să efectueze operații în premieră la nivel național pe măsură ce se vor achiziționa echipamentele necesare pentru care conducerea unității medicale și-a oferit tot sprijinul.

Doctorul Tudor Ionescu și-a efectuat rezidențiatul în București, la Institutul ORL, dar și în Marea Britanie, la Manchester.

(…) O intervenție pe care o vizez se referă la injectarea de corzi vocale. În anumite patologii, cum sunt paraliziile de corzi vocale, în care o coardă vocală nu mai ajunge pe linia de mijloc pentru a se întâlni cu cealaltă coardă vocală, se creează un spațiu. Vocea este răgușită, ceea ce înseamnă că aspectul social și profesional are de suferit și, nu în ultimul rând, poate duce la probleme de deglutiție. Intervenția pe care eu o pot face, de injectare de coardă vocală, este o metodă de augumentare a corzilor vocale (…)”, a explicat dr. Tudor Ionescu.

Medicul Tudor Ionescu este și noul purtător de cuvânt al SJU Slobozia și

susține că experiența de lucru cu publicul a dobândit-o în perioada studenției, când în vacanțe lucra ca ghid turistic.


Copyright 2022 - Ziarul Ialomița - All Rights Reserved