Slobozia a intrat de marți în Scenariul Roșu

 

Municipiul Slobozia a intrat de marți, 27 octombrie, în Scenariul Roșu * Se suspendă cursurilor față în față la clasa a XII-a A de la Liceul Teoretic „Paul Georgescu” din Țăndărei * Slobozia, Urziceni și Bucu au depășit pragul de 3 persoane infectate la mia de locuitori * Localități cu rată crescută: Amara, Alexeni, Borănești, Coșereni, Giurgeni și Jilavele * Localități cu rata de incidență 0 (zero): Căzănești, Fierbinți-Târg, Armășești, Axintele, Bordușani, Buești, Cocora, Gheorghe Doja, Gheorghe Lazăr, Grivița, Gura Ialomiței, Ion Roată, Movila, Ograda, Platonești, Sărățeni, Săveni, Stelnica și Vlădeni.

Municipiul Slobozia a intrat de marți, 27 octombrie, în Scenariul Roșu, potrivit Hotărârii 91/27.10.2020 a CJSU Ialomița. Rata de incidență a cazurilor de COVID-19 a ajuns la 3,12/1000 de locuitori în ultimele 14 zile.

În Scenariul Roșu toate unitățile de învățământ preuniversitare de pe raza municipiului reședință de județ trec în scenariul 3 pentru o perioadă de 14 zile, începând cu data de 28 octombrie. În acest context se impune obligativitatea purtării măștii de protecție, astfel încât să acopere nasul și gura, pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, în toate spațiile publice deschise.

Hotărârea Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Ialomița prevede de asemenea suspendarea cursurilor față în față pentru o perioadă de 14 zile, începând cu data de 28 octombrie 2020, la clasa a XII-a A de la Liceul Teoretic „Paul Georgescu” din Țăndărei.

Slobozia, Urziceni și Bucu sunt localitățile care au depășit pragul de 3 persoane infectate la mia de locuitori.

Printre localitățile cu o rată crescută se numără Amara cu 2.77/1000 de locuitor, Alexeni cu 1.67, Borănești cu 1.94, Coșereni cu o rată a incidenței de 2.31/1000 de locuitori, Giurgeni cu 1.47, Jilavele cu 2.14.

Sunt și localități ale județului care au rata de incidență 0 (zero), printre acestea numărându-se Căzănești, Fierbinți-Târg, Armășești, Axintele, Bordușani, Buești, Cocora, Gheorghe Doja, Gheorghe Lazăr, Grivița, Gura Ialomiței, Ion Roată, Movila, Ograda, Platonești, Sărățeni, Săveni, Stelnica și Vlădeni.

 

 


Copyright 2022 - Ziarul Ialomița - All Rights Reserved