Slobozia, 9-11 iunie 2022, Farm Conect – Târgul Agriculturii Românești

Prima ediție a Târgului Agriculturii Românești, care se va desfășura sub sigla FarmConect România, va fi organizat de Asociația Producătorilor de Porumb din România (APPR), cu sprijinul Primăriei Slobozia, în perioada 9-11 iunie 2022 în municipiul reședință de județ.

Prezent la eveniment, Nicolae Sitaru, președintele APPR, a precizat că își dorește ca zona să devină cunoscută și că investitorii trebuie să știe că aici, în inima Bărăganului, există agricultori cu potențial.

Este bine ca zona să fie cunoscută, pentru ca potențialii investitori să știe de noi, că avem atâtea avantaje competitive față de alte localități. Probabil că Primăria Slobozia va crea oportunități pentru acești investitori, avantaje comerciale, pentru că dezvoltarea unei companii care ar industrializa o parte din producția pe care o facem noi ar aduce plus valoare și ar crea locuri de muncă, ceea ce este foarte important pentru comunitatea noastră. (…) În țară există foarte multe târguri, însă nu organizate de fermieri. Ambiția noastră este aceea de a organiza un târg la care să participe toată lumea pentru a le putea explica consumatorilor noștri cum ajunge bucata de carne pe masă, de unde (…) și să știe că și noi, la rândul nostru, suntem consumatori. La FarmConect România vor fi prezenți producători locali care vor expune mărfurile lor și sperăm ca toată platforma industrială din Slobozia să fie ocupată”, a transmis Nicolae Sitaru.

SONY DSC

Alina Crețu, director executiv al APPR, a vorbit despre importanța agriculturii în lanțul alimentar, despre faptul că trebuie să se știe că agricultura nu este o castă închisă, că produce pentru piață, că respectă regulile Uniunii Europene care sunt foarte stricte, dar, cu toate acestea fermierii reușesc să fie profitabili.

La FarmConect România vom avea posibilitatea să arătăm care sunt multiplele provocări cu care se confruntă, la nivel general, fermierii: să producă în mod durabil pentru a găsi soluții la problemele legate de mediu și schimbările climatice, să asigure competitivitatea unui sector care este expus concurenței piețelor internaționale și să atingă toate obiectivele ambițioase prevăzute în strategia De la fermă la furculiță”, a conchis directorul executiv al APPR.

Pentru că Slobozia trebuie să iasă din umbra de oraş mic, iar el se vrea a fi cel mai vocal promotor, Dragoș Soare, primarul municipiului reședință de județ și agricultor cu state vechi, aduce în prim plan agricultura românească prin organizarea primei ediții a Târgului Farm Conect România, promițând că acesta este doar unul dintre proiectele întreprinse pentru dezvoltarea municipiului către poziția pe care o va ocupa în viitorul apropiat.

SONY DSC

De ce un Târg național de agricultură? Pentru că vrem să aducem toți jucătorii la masă, de la producători până la consumatorul final. Să aducem producătorul de tehnologie, de materie primă, școala, istoria. (…) Apropierea geografică a Sloboziei de București și Constanța, dar și de Brăila, Galați, Călărași, Ploiești sau Tulcea, reprezintă un avantaj competitiv pe care orașul nostru îl are pentru a atrage aici investiții logistice și de producție. Situarea orașului nostru în mijlocul Bărăganului ne oferă nouă o poziție privilegiată pentru toate domeniile de activitate agricolă, dar și conexe, motiv pentru care am demarat o serie de evenimente și proiecte care să ne ajute să ne punem în valoare atuurile. Am căutat cei mai responsabili și respectabili parteneri pentru organizarea în Slobozia a celui mai mare Târg Agricol din România și am încheiat anul trecut parteneriatul cu APPR și ACCPT Ialomița, împreună cu care am demarat pregătirile pentru organizarea FarmConect România – Târgul Agriculturii Românești”, a transmis Dragoș Soare, primarul Municipiului Slobozia.

Petronela MOROIANU

 


Copyright 2022 - Ziarul Ialomița - All Rights Reserved