Siguranța tranzacțiilor cu cardul

Zilnic, au loc mii de tranzacții pe internet cu cardul, cu ajutorul cărora facem diverse cumpărături online, achităm diferite facturi sau servicii. Nu sunt însă singurele domenii în care cardurile bancare sunt utilizate ca metodă de plată, iar piața jocurilor de noroc online este o zonă în care zilnic se înregistrează numeroase astfel de operațiuni financiare.

Piața jocurilor de noroc este bine reglementată în țara noastră, iar plățile cu cardul au intrat de mult timp în sfera normalului. Dacă ne raportăm doar la poker online, joc extrem de iubit în lumea întreagă, notăm faptul că, în urmă cu un deceniu, numărul practicanților depășea 15 milioane, iar în prezent acest cel mai popular joc de cărți se află din nou pe o pantă ascendentă de popularitate. În mod normal și logic, acest număr ridicat de utilizatori a dus la diversificarea modalităților de a efectua depuneri și retrageri. Astăzi, există numeroase metode prin care poți să alimentezi contul de poker (Skrill, Neteller, Paysafecard etc.), însă plata cu cardul rămâne principala opțiune. Ca atare, dorința de a ști că aceste tranzacții se desfășoară într-un mediu criptat, sigur 100%, este una întâlnită la fiecare persoană care utilizează plata electronică.

Siguranța datelor personale și financiare este „prioritate zero” în acest domeniu, iar brandurile mari investesc în permanență în acest domeniu. Printre ele se numără și 888poker, site licențiat ONJN la noi în țară, brand cu 18 ani de activitate pe piața poker-ului online, cu numeroase premii și distincții în domeniu. 888poker a obținut titulatura de “Cel mai bun operator digital”, în 2016, “Cel mai bun produs de gaming”, în 2012, sau “Operatorul anului”, în 2011, 2012 și 2013. În plus, este și partener oficial World Series of Poker din 2014. Doar în luna aprilie a acestui an, 888poker a înregistrat o creștere de 60% în Statele Unite ale Americii, conform Forbes.

VIDEO DE INSERAT – <iframe width=”560″ height=”315″ src=”https://www.youtube.com/embed/LdomDKrFo08″ frameborder=”0″ allow=”accelerometer; autoplay; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture” allowfullscreen></iframe>

Așa cum menționam, securitatea tranzacțiilor se află în topul priorităților la 888, alături de garanția privind corectitudinea jocurilor și siguranța datelor personale ale clienților. Tocmai de aceea, orice cont deschis la 888, dar și la ceilalți operatori de jocuri de noroc online licențiați în România, trebuie verificat, potrivit legii, în termen de 30 de zile de la deschidere. Acest lucru se face prin trimiterea unei copii de pe actul de identitate și, eventual, a unei dovezi a adresei locuinței. Aceste măsuri sunt necesare pentru a verifica identitatea clienților și a preveni orice fel de fraude.

Faptul că un operator deține licență ONJN reprezintă garanția că vei practica jocuri pe bani reali în deplină siguranță și legalitate. În mod normal, nici nu ai avea cum să accesezi site-urile unor operatori neacreditați în țara noastră, deoarece accesul la aceste site-uri de pe așa numita „listă neagră” este restricționat încă din anul 2015 – kilometrul zero al gambling-ului autohton.

Toate informațiile primite și trimise către site-ul 888 sunt criptate folosind tehnologia 128-bit SSL (Security Socket Layer) – certificat emis și verificat de către Trustwave. Aceste tehnologii sunt updatate ori de câte ori este posibil, iar securitatea sistemelor și aplicațiilor 888 este testată periodic de experți în securitate ale unor terțe părți.

Plățile electronice, mai sigure decât oricare alte plăți, susține președintele Mastercard International

În ultima perioadă, încrederea în plățile cu cardul este pe un trend ascendent și românii nu se mai tem atât de mult că ar putea fi victimele unor infracțiuni cibernetice. Într-un interviu acordat anul trecut, Gilberto Caldart, președintele Mastercard International, a asigurat că plata electronică este mult mai sigură decât oricare altă plată, inclusiv cea cash. „Există fraude, dar procentul e foarte mic. Nu faci datele tale publice. Noi lucrăm pentru a face aceste tranzacții cât mai sigure, folosind uneori identificare biometrică, dacă folosești telefonul mobil sau fluxul de simboluri. Asta ar trebui să le dea mai multă încredere oamenilor în plățile electronice”, a adăugat el, potrivit ProTV.

În cadrul aceluiași interviu, Gilberto Caldart a vorbit și despre faptul că cele mai utile tehnologii din industria plăților, de care beneficiază clienții în acest moment sunt cipul de pe card, tehnologia contactless și plata cu telefonul mobil. Există, așadar, în mod clar, destule opțiuni pentru client ca acesta să aleagă varianta care-i convine cel mai mult și să fie asigurat că, indiferent de alegere, nu va avea probleme în securitatea datelor personale și financiare.

 


Copyright 2022 - Ziarul Ialomița - All Rights Reserved