Și eu Pot!

Și eu pot” este un proiect care îi are ca grup țintă pe copii cu Cerințe Educaționale Speciale (CES) și elevi din școala de masă. El a fost inițiat de profesorul psihopedagog Lucica Lică și realizat cu sprijinul financiar al Consiliului Judetean Ialomita.

În cadrul Proiectului “Și eu Pot!”, în perioada iulie – octombrie 2022 s-au desfășurat șase ateliere de pictură și modelaj. Atelierele de creație au reprezentat un mod unic de exprimare, dezvoltare de atitudini sociale și în același timp terapie pentru îmbunătățirea stării emoționale atât a copiilor din școala de masă cât și a celor cu CES.

Au fost implicatate cadre didactice voluntare, elevi voluntari. Proiectul a fost derulat în colaborare cu Biblioteca Județeană Ialomița “Ștefan Bănulescu”.

Art terapia este un tratament simbolic eficient pentru copiii care au dificultăți de dezvoltare, medicale, educaționale, sociale sau mentale. Lucrarea finală a fost privită nu ca un produs (o creație plăcută estetic, terminată sau valoroasă), ci o cale de comunicare și evoluție socială. Art terapeutul este un ghid, un facilitator, martor pentru a ajuta copiii săși înțeleagă sentimentele și nevoile.

Luni, 24 octombrie, ziua închiderii proiectului “Și eu Pot!” la sediul Bibliotecii Județene “Ștefan Bănulescu” a fost organizată o expoziție cu lucrările copiilor participanți la atelierele de pictură și au fost premiați prin acordarea de diplome pentru creativitate și îndemânare artistică.

* Proiect realizat cu sprijinul Consiliului Județean Ialomița

 


Copyright 2022 - Ziarul Ialomița - All Rights Reserved