Serviciu pentru situații de urgență, la Ciochina

 

Cu finanțare din bugetul local al comunei Ciochina, administrația publică locală a reușit înființarea unui serviciu mult așteptat de locuitori, serviciu de pompieri. Acesta funcționează într-un spațiu special amenajat și găzduiește două autospeciale de mare capacitate, una dintre ele fiind dotată cu modul de descarcerare. Autospeciala are o capacitate de 9 tone de apă, 5 tone de fumogen, proiectoare. Cealaltă are 2,5 tone de apă și diverse accesorii. Ionuț Gurău este șeful Serviciului de intervenție SPSU Ciochina.

Înființarea acestui punct de intervenție pentru stingerea incendiilor este benefic nu numai pentru comuna noastră, dar și pentru localitățile limitrofe, pentru că se scurtează timpul de intervenție al echipajelor care veneau de la Slobozia. Acesta a fost unul dintre obiectivele noastre”, a declarat Vasile Câmpulungeanu, primarul comunei Ciochina.

Serviciul pentru situații de urgență va deservi cele patru sate ale comunei Ciochina, dar și localitățile din împrejurimi. Locuitorii sunt mulțumiți de investiția autorității locale, mai ales că facilitează cu mai multă ușurință intervenția pompierilor în caz de incendiu sau accidente de circulație Punctul de lucru va fi deservit de opt pompieri, astfel că cetățenii nu vor mai fi nevoiți să aștepte echipaje care de regulă veneau de la o distanță de peste 25 de km.

Petronela MOROIANU

 


Copyright 2022 - Ziarul Ialomița - All Rights Reserved