Senatorul Gabi Ionașcu, semantica și flacăra sportului slobozean

Gabi Ionașcu, fost primar al municipiului Slobozia și actual senator ales prin redistribuire pe lista Partidului Mișcarea Populară, a reapărut în peisajul autohton. Pentru că prezența sa în viața publică din județul Ialomița a fost inexistentă în ultima perioadă, acesta a simțit nevoia să reapară și cum altfel decât în spiritul vremurilor, adică on-line, pe facebook, unde a publicat o scrisoare deschisă pe care a înaintat-o consilierilor locali municipali și primarului Adrian Mocioniu.

Nemulțumirea demnitarului se referă la alocările bugetare reduse pe care Clubul Sportiv „Handbal Club Municipal” Slobozia ar urma să le primească de la bugetul local al municipiului.

Primarul Municipiului Slobozia a anunțat conducerea Clubului Sportiv „Handbal Club Municipal” Slobozia că suma alocată handbalului feminin din liga națională ar putea primi sume mult mai mici decât este necesar. Am avut o discuție cu președintele clubului sportiv și cu unii susținători care sunt îngrijorați că echipa de handbal se poate desființa și fetele noastre să nu mai poată evolua în liga națională! Sper că echipa de handbal nu va avea aceiași soartă ca cea de fotbal! Pentru aceasta, am adresată o scrisoare deschisă primarului Adrian Mocioniu și consilierilor locali”, scrie Ionașcu pe pagina sa de socializare.

O scrisoare oficială, plină cu greșeli!

Înainte de a vă reda scrisoarea în integralitatea sa, facem precizarea că repetițiile, dezacordurile, semnele de punctuație care lipsesc sau care au fost puse anapoda și toate celelalte greșelile gramaticale și de semantică aparțin semnatarului epistolei.

Clubul Sportiv Municipal Slobozia „Unirea” are o lungă tradiție, parcursul fiind unul sinuos de-a lungul existenței moderne a comunității slobozene. Susținători din toate mediile sociale și economice, suporterii echipelor sportive, cetățenii comunității, sportivii, de-a lungul timpului au făcut eforturi pentru a-și pune în evidență excelența sportivă de a aduce un plus de imagine orașului și de a demonstra tuturor că slobozenii sunt gospodari și orașului nu-i lipsește nimic! Clubul Sportiv Municipal Slobozia fiind un exemplu.

Poate a fost de înțeles atunci când administrația locală a Sloboziei a renunțat la echipa de fotbal „Unirea” Slobozia, care probabil avea nevoie de un efort financiar mai mare, sau pentru a scăpa de recuperarea acelui aproape un milion de euro constatați a fi cheltuiți nelegal de Camera de Conturi Ialomița, culmea, echipa apoi retrogradând din divizia „B”.

Dar nu este de înțeles, singurei echipe sportive rămasă, cea de handbal feminin a municipiului, care este în liga națională, să nu i se poată asigura o sumă modestă de circa două milioane și jumătate de lei pentru buna reprezentare a orașului în handbalul național.

Am avut discuții cu iubitorii sportului, cu reprezentanți ai „Handbal Club Municipal” Slobozia, cu toții își exprimau nedumerirea și teama că flacăra sportului slobozean se va stinge o dată cu echipa de fotbal. Slobozenii își aduc aminte cu amărăciune că după Revoluția din decembrie 1989, sportul slobozean nu a mai existat! Sloboziei i-au trebuit 20 de ani ca inimoși profesori de sport, oameni de afaceri susținători și reprezentanți ai autorităților publice locale să reaprindă flacăra sportului slobozean.

Stimați reprezentanți ai autorității publice locale a Municipiului Slobozia, trebuie să amintesc că sportul slobozean a dat României sportivi de înaltă performanță de care ne amintim cu nostalgie și mândrie! Pe altarul sportului slobozean și-au dat tot ce au avut mai prețios profesori, antrenori, sportivi și susținători. Ne aducem aminte strigătele de bucurie ale slobozenilor pentru fiecare succes ale sportivilor noștri!

Domnule primar Mocioniu, sunteți fiul unui mare susținător a sportului slobozean căruia îi datorăm recunștință.

Onorat Consiliu Local al Municipiului Slobozia,

Aveți obligația să păstrați moștenirea primită de la cei care au fost înaintea dumneavoastră!

Aveți obligația să adăugați la moștenirea primită, ca cei care vin după dumneavoastră, să-și aducă aminte cu plăcere și să vă mulțumească!

Aveți obligația să țineți aprinsă flacăra sportului slobozean!

În nume personal, vă rog stimate doamne și stimați domni administratori ai Municipiului Slobozia să găsițitoate resursele financiare pentru a susține mișcarea sportivă, măcar a ce a mai rămas!

Gândiți-vă la sutele de mici sportivi care se pregătesc sârguincios cu speranța unei promovări <<la echipa mare!>>

Doamne ocrotește Slobozia și pe slobozeni!

Cu respect,

Ionașcu Gabi”


Copyright 2022 - Ziarul Ialomița - All Rights Reserved