Semn de forță!

Candidatura Luminiței Barcari la șefia PNL Ialomița susținută de liberalii „de calibru” din zona de Est și de Vest a județului

* “Nu voi ieși niciodată cu atacuri mârșave la adresa contracandidatului meu sau la adresa familiei lui”

Partidul Național Liberal-Filiala Ialomița se pregătește de alegeri interne. Prima care și-a anunțat candidatura pentru șefia organizației județene de partid este Luminița Barcari, deputat. A intrat în cursa internă cu gândul de a întări organizația pentru alegerile viitoare și de a deschide calea spre o mai bună comunicare cu membrii de partid. De asemenea, este de părere că pornește cu șanse egale de câștig, că este fair-play în competiție, deși au apărut în spațiul public numeroase informații false și atacuri la adresa sa, dar că are mai multe atuuri comparativ cu contracandidatul său, Dragoș Soare. Unul dintre acestea se referă la timpul aflat la dispoziția sa ca parlamentar, ținând cont că două zile se află în teritoriu, față de actualul președinte interimar ocupat tot timpul cu rezolvarea problemelor administrative ca primar ales al Municipiului Slobozia.

Primăria Slobozia nu este o primărie ușoară. Dragoș Soare are multe de făcut. Eu două zile pe săptămână le am dedicate strict pentru a merge în teritoriu, ceea ce îmi oferă posibilitatea de a ajuta la consolidarea organizațiilor, de a vorbi mai mult cu oamenii. Sunt atuurile mele în fața contracandidatului Dragoș Soare (…), a explicat Luminița Barcari.

Mai mult decât interesantă, chiar dacă voalată, continuarea declarației: Nu voi ieși niciodată cu atacuri mârșave la adresa contracandidatului meu sau la adresa familiei lui”. O continuare care lasă de înțeles că interimarul Soare apelează cu nonșalanță la acest gen de… mârșăvii, având ca exemplu pe mai marii săi șefi liberali, Câțu și Orban.

Revenind la doamna Barcari, de remarcat că în lupta internă pentru șefia PNL Ialomița i s-au alăturat liberali „de calibru”, cu state vechi în PNL, dar și cu multă putere în sfera de influență. Nuți Roșu (primarul comunei Făcăeni), Catrinoiu Gheorghe (ex-primar al municipiului Fetești, în prezent președinte al organizației municipale a PNL Fetești), Cornel Mihu (primarul comunei Balaciu), Valentin Turiga (fost primar al comunei Dridu timp de cinci mandate) și Constantin Sava (primarul municipiului Urziceni) sunt doar câțiva dintre cei care îi vor netezi calea spre victorie și care o vor sprijini în cursa pentru victoria finală

Tabloul” conturat este unul de forță, semn că a avut puterea, și a și reușit, să adune în jurul său mulți lideri din estul și vestul județului. Sunt și foarte mulți primari care o susțin, pentru că au găsit în Luminița Barcari un sprijin atunci când nimeni nu i-a întrebat nici măcar de sănătate. Pentru toți cei care i-au trecut pragul biroului parlamentar a avut o ușă deschisă și nu a refuzat niciodată pe nimeni, are o bună colaborare cu toată lumea, este foarte docilă și cu mult bun simț.

Liberalii ialomițeni vor un lider, nu un șef

Dar, cum rămâne, totuși, cu Slobozia? Va găsi oare sprijin și în organizația municipală de aici? Dacă Luminița Barcari va fi aleasă să conducă filiala județeană a PNL Ialomița, ar fi pentru prima dată în istoria organizației liberale când o femeie s-ar afla la conducere. Dar nu acest aspect este important, ci experiența politică, profesională și managerială căpătate în timp o recomandă pentru a fi liderul, și nu șeful, celei de-a doua forțe politice din județ. Mai mult decât atât, vocile din interiorul partidului cer un lider, nu un șef, care să le traseze direcții, să-i țină uniți și care să facă din PNL prima forță în județ.

Candidaturile pentru funcțiile în Biroul Politic Județean vor fi depuse în această perioadă, iar eu, împreună cu o parte din echipa mea, mi-am depus candidatura pentru funcția de președinte al BPJ al PNL-Filiala Ialomița. Consider că am suficientă experiență politică, profesională, managerială pentru a întări organizația PNL Ialomița și a face astfel încât, peste 4 ani, să ne maximizăm eforturile în cadrul campaniilor electorale. Peste 3 ani și jumătate avem toate campaniile electorale, iar noi trebuie să fim pregătiți pentru acel tur de forță care va urma (…) Consider că în cadrul organizației județene comunicarea trebuie să se desfășoare mult mai productiv, la toate nivelurile, astfel încât conducerea să aibă legături mai bune cu fiecare membru al organizațiilor locale, astfel încât activitatea să se desfășoare mult mai bine. Lipsa de comunicare a fost cea care a produs o ruptură cu domnul Soare! Eu am avut o explicație: faptul că are atât de mult de lucru la Primărie și nu a avut timp și pentru organizațiile locale. De asemenea, este nevoie să întărim toate comisiile, fiecare membru al BPJ urmând a avea sarcini precise. Decizia politică trebuie să se ia în mod democratic, după o consultare cu toți membrii BPJ și în luarea acestor decizii trebuie ținut cont și de părerea fiecăruia”, a mai transmis Luminița Barcari în cadrul unei conferințe de presă organizată la sediul organizației județene a PNL Ialomița în data de 5 iulie.

Membră de partid cu state vechi și primar în funcție de câteva mandate, Nuți Roșu, edilul comunei Făcăeni, speră ca această competiție „să nu genereze ostilități” printre liberali și, indiferent de cine va câștiga, să se formeze o echipă puternică.

Sunt în PNL de foarte mult timp. Pentru mine sunt importanți toți membrii acestui partid și sper ca această competiție pentru funcția de președinte să nu genereze ostilități între noi și indiferent cine va câștiga să formeze o echipă cu care să avem o bună colaborare pentru binele nostru, al tuturor. Pe Luminița Barcari o cunosc de-o viață, este un om exemplar, care a dat tot timpul dovadă de devotament și responsabilitate maximă în tot ceea ce a fost implicată”, a declarat Nuți Roșu, candidat pe lista Luminiței Barcari.

Constantin Sava, primar de Urziceni: „Actuala conducere interimară mi se pare foarte slabă și neputincioasă, abilă în combinații!”

Surpriza acestor alegeri nu este că primarul Municipiului Urziceni, Constantin Sava, va candida la funcția de primvicepreședinte al PNL, poziție pe care o ocupă și acum, interimar ce-i drept! Surpriza este echipa pe care și-a ales-o! Explicația alegerii făcute de Sava a venit în stilu-i caracteristic: „Actuala conducere interimară mi se pare foarte slabă și foarte neputincioasă, abilă în combinații. Când domnul Soare a preluat interimarul, eu am fost desemnat primvicepreședinte. Niciodată nu am fost consultat în luarea vreunei decizii. Nu că aș avea pretenția aceasta, dar nimeni nu ne-a băgat în seamă pe niciunul dintre noi, nu doar pe mine. Marea problemă o reprezintă comunicarea cu oamenii care l-au ajutat să ajungă unde a ajuns și vă rog să mă credeți că i-am făcut lobby din Urziceni cum nu vă închipuiți! (…) Mi-am depus candidatura pentru funcția de primvicepreședinte. O susțin pe doamna Barcari în această competiție democratică (…) Lucrurile sunt într-un făgaș normal și sper din tot sufletul ca doamna să câștige alegerile.”

Și organizația PNL Fetești o susține pe doamna Barcari în demersul său, prin Catrinoiu Gheorghe, ex-primar de municipiu și actual președinte de organizație liberală.

Eu sunt membru al PNL de aproximativ 20 de ani, o susțin pe doamna Barcari și sunt convins că va reuși. Așteptările noastre sunt mari. Sperăm într-o mai bună comunicare, în decizii luate într-un mod transparent și toate demersurile președintelui să fie și spre binele organizațiilor locale”, a conchis Gheorghe Catrinoiu.

Candidatul Luminița Barcari a mai spus că din cauza lipsei de comunicare se va ajunge în situația în care PNL va pierde oameni și, implicit, organizații locale care se vor desființa de la sine. Liberalii au mari așteptări de la liderii lor, au nevoie de repere, de sprijin în rezolvarea problemelor de la nivelul comunităților lor, ori dacă nimeni nu-i întreabă nimic, nimeni „nu-i bagă în seamă”, pe românește spus, oamenii se vor lipsi și vor bate în retragere.

Conferința Județeană a PNL Ialomița va avea loc în data de 16 iulie, iar ultima zi de depunere a candidaturilor este cu 5 zile înainte de susținerea acesteia, așa că nu este exclusă o a treia candidatură.

Biroul Permanent Județean nu a fost convocat încă pentru a stabili locația ori norma de reprezentare și mai presus de atât o comisie de organizare formată din reprezentanții ambilor candidați, așa cum este statutar.

Structura BPJ al PNL Ialomița are în componența sa un președinte, 2 primvicepreședinți, un secretar general, 8 vicepeședinți și 15 membri.

 

 


Copyright 2022 - Ziarul Ialomița - All Rights Reserved