Ședință în sistem hibrid la ADR Sud Muntenia

Joi, 16 decembrie, la sediul central al Agenției pentru Dezvoltare Regională Sud Muntenia din municipiul Călărași a avut loc în sistem hibrid (fizic și prin intermediul mijloacelor de comunicare on-line) ultima ședință din acest an a Consiliului pentru Dezvoltare Regională (CpDR) Sud Muntenia.

În cadrul acestei întâlniri ne-au fost prezentate detalii despre activitatea Agenției în anul 2021, precum și liniile directoare de activitate pentru anul ce urmează. Mult succes în anul care vine și felicitări echipei Agenției pentru Dezvoltare Sud Muntenia pentru modul în care colaborează cu toți partenerii săi!”, a declarat Marian Pavel, președintele Consiliului Județean Ialomița, care a fost însoțit la întâlnire de Silvian Ciupercă, consilier în cadrul Cabinetului Președintelui Consiliului Județean Ialomița.

Proiectele de hotărâre aflate pe ordinea de zi supuse spre aprobare au avut în vedere activitatea Agenției pentru Dezvoltare Regională Sud -Muntenia (ADR Sud Muntenia). Astfel, membrii CpDR au avizat favorabil raportul de activitate al Agenției, proiectele referitoare la modificarea Regulamentului de organizare și funcționare al Agenției pentru Dezvoltare Regională Sud Muntenia, precum și noua organigramă, alături de statul de funcții al instituției și proiectul de buget al Agenției aferent anului 2022.

Informările realizate la finalul reuniunii au vizat prezentarea proiectului strategic „Centru de Date Regional Sud Muntenia”, ce ar urma să fie propus spre finanțare în viitorul Program Operațional Regional Sud -Muntenia 2021-2027, și activitățile desfășurate de Agenție pentru pregătirea Programului Operațional Regional Sud – Muntenia 2021-2027, inclusiv a documentelor conexe. Au fost prezentate, de asemenea, stadiile implementării Programului Operațional Regional 2014-2020, precum și a proiectelor cu finanțare europeană pe care le are în desfășurare Agenția pentru Dezvoltare Regională Sud – Muntenia în calitate de lider/partener. Nu în ultimul rând, membrii Consiliului au fost informați cu privire la constituirea bazei de date cu proiecte ce ar putea servi drept model în accesarea fondurilor europene pentru perioada 2021-2027 și despre atribuțiile Agenției cu privire la implementarea Planul Național de Redresare și Reziliență în Regiunea Sud – Muntenia, în perioada 2021-2026.

Consiliul pentru Dezvoltare Regională Sud – Muntenia este organismul regional deliberativ, fără personalitate juridică, care este constituit şi funcționează pe principii parteneriale la nivelul regiunii de dezvoltare Sud – Muntenia. Consiliul are rolul de a coordona activitățile de elaborare şi monitorizare ce decurg din politicile de dezvoltare regională și este alcătuit din 28 de membri, câte patru de la nivelul fiecărui județ din regiune (Argeș, Călărași, Dâmbovița, Giurgiu, Ialomița, Prahova şi Teleorman), după cum urmează: președintele consiliului județean, reprezentantul consiliilor locale municipale, reprezentantul consiliilor locale orășenești, reprezentantul consiliilor locale comunale.

Petronela MOROIANU

 


Copyright 2022 - Ziarul Ialomița - All Rights Reserved