Ședință a Colegiului Prefectural

Joi, 27 aprilie 2023, prefectul județului Ialomița a prezidat Ședința Colegiului Prefectural și a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Ialomița. Pe ordinea de zi s-au aflat două informări privind Situația indicatorilor specifici din Programele Naționale de Sănătate cu scop curativ din anul 2022 ce s-au derulat prin Casa de Asigurări de Sănătate Ialomița” (a prezentat domnul Mihai Geantă, Director General al Casei Județene de Asigurări de Sănătate Ialomița) și Pesta porcină Africană-Noi prevederi legislative emise în scopul limitării apariției bolii. Măsuri dispuse pentru informarea populației. Situația actuală a numărului de focare și cazuri la nivelul județului” (a prezentat domnul Mihai Puia, Director executiv al Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Ialomiţa).

Fac astăzi o precizare pe care de altfel am mai spus-o. Rolul colegiului prefectural este acela de armonizare a activităților instituțiilor publice. Vă rog să vă faceți datoria cu responsabilitate și echilibru și să nu uitați că lucrăm cu oameni pentru oameni.

Astăzi domnul Mihai Geantă, director general al Casei Județene de Asigurări de Sănătate Ialomița prezintă un material cu privire la programele naționale de sănătate. Dincolo de cifre, aș vrea să vă spun că este poate ultimul material pe care domnul Geantă îl prezintă în cadrul Colegiului Prefectural, ca urmare a intenției de pensionare a domniei sale. Un om integru, care a reprezentat cu demnitate Casa Județeană de Asigurări de Sănătate Ialomița și căruia îi mulțumim pentru întreaga sa activitate în sprijinul serviciilor medicale.

De asemenea, la punctul al doilea de pe ordinea de zi aș vrea să precizez că soluția tehnică propusă de domnul doctor Mihai Puia, directorul executiv al Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Ialomiţa, de eradicare a unui focat de pestă porcină, la Căzănești a fost pusă în practică la nivel național. Felicitări, domnule director! Aceștia sunt oamenii care reprezintă administrația ialomițeană. Cu toții putem să greșim, însă trebuie să ne facem datoria și să ne îndeplinim atribuțiile întocmai“, a precizat prefectul județului Ialomița, domnul Constantin Marin.

 


Copyright 2022 - Ziarul Ialomița - All Rights Reserved