Se zice că peste doi ani nu vom mai avea barieră la Drajna, ci … pasaj denivelat

 

În data de 17 februarie, CNAIR a transmis un comunicat de presă extrem de interesant pentru ialomițeni și călărășeni, dar nu numai, privind circulația între cele două județe prin… punctul de trecere Drajna. Îl publicăm ca atare.

Comunicat de presă

CNAIR a semnat contractul pentru proiectarea și execuția pasajului denivelat superior DN 21 de la Drajna

Miercuri, 17.02.2021, CNAIR a semnat contractul „Proiectare și Execuție Pasaj denivelat superior DN 21, km 105+500”, cu S.C. ARCADA COMPANY S.A.

Valoarea contractului este de 98.120.978,01 lei fără TVA.

Traseul are o lungime de 2739 m, din care pasaj denivelat 305 m.

Sursa de finanțare: Fonduri Europene Nerambursabile.

Durata contractului este de 24 de luni, din care:

  • 6 luni perioada de proiectare;

  • 18 luni perioada de execuție a lucrărilor.

Perioada de garanție a lucrărilor este de 60 de luni.

CNAIR SA

Reacțiile politicienilor nu au întârziat să apară. Bunăoară, deputatul de Ialomița Ștefan Mușoiu a postat pe pagina sa de socializare un mesaj prin care își exprimă convingerea că proiectul va fi încununat de succes.

După aproape patru ani de zbateri, s-a semnat contractul pentru Pasajul de la Drajna

Demersurile noastre, începute în 2017, dau roade! Astfel, contractul pentru pasajul de la Drajna peste DN3A Lehliu-Fetești a fost semnat astăzi, fapt ce va da startul activităților pentru realizarea acestei lucrări! Proiectul pasajului de la Drajna a reprezentat o temă de interes pe care am abordat-o, de-a lungul mandatului de deputat, prin demersuri făcute către Ministerul Transporturilor și prin întrevederile avute cu fostul ministru, Răzvan Cuc, împreună cu care, la acea dată, am reușit să demarăm realizarea studiilor premergătoare proiectului de execuție (prefezabilitate și studiu de fezabilitate)”, a scris deputatul Ștefan Mușoiu (PSD) pe pagina sa de facebook.

Acesta mai spune că se va asigura că legea bugetului de stat va avea prevăzută finanțare pentru finalizarea obiectivului, astfel încât proiectul să poată fi implementat, în condițiile în care „scopul acestui proiect, fluidizarea traficului în zona trecerii la nivel cu calea ferată de la Drajna, un factor de importanță majoră pentru toți ialomițenii care tranzitează acest sector de drum, m-a legitimat să mențin aceeași determinare, dar și convingerea că vom putea identifica soluții pentru realizarea acestui deziderat.”

PS. Chiar dacă nu-și mai are rostul, așteptăm cu maxim interes o declarație de presă pe această temă a lui Tinel Gheorghe, fost deputat de Ialomița care se vede fără calul lui de bătaie în campania pentru alegerile locale și parlamentare, la care nu a mai avut acces pentru că l-a îmbrobodit Orban cu Soare, Ludovic fiind și el îmbrobodit la rândul său de Johannis cu … Câțu.


Copyright 2022 - Ziarul Ialomița - All Rights Reserved