Se lucrează intens la asfaltarea DJ 101U care leagă Fierbinți-Târg de Maia

 

Consiliul Județean Ialomița, prin președintele său Victor Moraru, a reușit în patru ani reabilitarea și modernizarea a aproximativ 230 de kilometri de drumuri județene dintr-un total de 507 kilometri, drumuri care deveniseră impracticabile și care nu au mai văzut asfalt de aproape 40 de ani. Că e mult sau puțin, cetățenii sunt cei care vor aprecia.

Drumul județean 101U, care leagă Maia de orașul Fierbinți-Târg, se află și el pe lista de investiții a Consiliului Județean și lucrările sunt deja în curs, astfel că se așterne deja covorul asfaltic pe un tronson de 5 km.

Lucrări de asfaltare se fac și în interiorul orașului Fierbinți-Târg, stadiul acestora fiind avansat, iar ritmul accelerat întrucât zona este una intens circualtă.

Victor Moraru a vizitat șantierul săptămâna trecută pentru a vedea care este stadiul lucrărilor și s-a declarat mulțumit că lucrurile se desfășoară conform planului.

Victor Moraru, președintele Consiliului Județean Ialomița: Am promis drumuri mai bune pentru toți ialomițenii și mă deplasez să văd la fața locului fiecare șantier în parte. Sunt bucuros să constat calitatea mult superioară a carosabilului proaspăt refăcut, față de ce exista înainte. Strategia mea a fost ca, pe lângă proiectele mari de modernizarea a infrastructurii rutiere, să investim fonduri de la bugetul local al Consiliului Județean Ialomița pentru reabilitarea și întreținerea acelor șosele care nu sunt într-o stare avansată de degradare, dar nici nu oferă condiții bune pentru circulație (…) Este cea mai mare realizare în infrastructura de drumuri din ultimii 40 de ani. Din 507 km, astăzi suntem la 230 de km, o performanță rarisimă, dacă luăm în calcul că timp de 30 de ani nu s-au mai turnat covoare de asfalt pe asemenea lungimi. Este o performanță a actualei administrații, a Consiliului Județean Ialomița, care a avut și abilitatea și curajul și inteligența de a contracta fonduri europene, de a accesa fonduri naționale, de a aloca din bugetul județului bani, iar astăzi să ne mândrim că se asfaltează aproape în toată zona de nord a județului, nord-vest, iar în următoarele luni vom începe și în zona de sud, pentru că suntem în procedurile de achiziție publică pentru desemnarea câștigătorilor constructorilor care să finalizeze aceste drumuri.”

În mai puțin de un an s-au realizat lucrări de întreținere pe aproximativ 50 de kilometri de drumuri județene, starea acestora nefiind atât de deteriorată încât să necesite reabilitare completă.

În prezent se efectuează lucrări de asfaltare și pe DJ201 Coșereni-Axintele, în mai puțin de o săptămână acestea urmând a fi încheiate. De asemenea, se trasează și marcajele longitudinale și trecerile pentru pietoni acolo unde este cazul.

Era nevoie de reabilitarea acestui drum, iar președintele Consiliului Județean a ținut neapărat ca acesta să fie asfaltat, nu plombat, astfel încât să țină cel puțin 10 ani. Trebuie depășit momentul în care intervenim doar cu plombe. Dacă vrem să avem drumuri bune trebuie să avem grijă de ele și să respectăm normativele ca să reziste. Trebuie tratată această infrastructură cu maximă seriozitate”, a precizat Marian Zamfir, primarul comunei Maia.

Petronela MOROIANU


Copyright 2022 - Ziarul Ialomița - All Rights Reserved