Se întețesc arderile necontrolate pe miriștile ialomițene

În ziua de 30 iulie, Garda de Intervenție Slobozia a fost solicitată să intervină la un incendiu de vegetație uscată produs pe raza comunei Ograda. Un echipaj de pompieri cu o autospecială de stingere cu apă și spumă s-a deplasat de urgență la locul solicitării. Au ars vegetație uscată și gunoi menajer pe o suprafață de aproximativ 250 metri pătrați. Tot în ziua de 30 iulie, pompierii din Urziceni au intervenit la un incendiu de vegetație uscată produs pe raza comunei Borănești. În ziua de 1 august 2021, pompierii din cadrul Detașamentului Urziceni au fost solicitati să intervină la un incendiu de vegetație uscată produs pe raza comunei Jilavele.

Dar, un eveniment de acest gen cu urmări extrem de grave a avut loc sâmbătă, 31 iulie, atunci când salvatorii din cadrul Gărzilor de intervenție Țăndărei și Slobozia au intervenit cu trei autospeciale de stingere cu apă și spumă, mai bine de trei ore, pentru localizarea și lichidarea unui incendiu de miriște și vegetație uscată, incendiu în care au ars aproximativ 20 de hectare vegetație uscată și miriște de grâu.

Sunt informații, seci, preluate din comunicatele de presă ale Inspectoratului de Situații de Urgență Ialomița, comunicate însoțite de note în care, printre altele, se atrage atenția cetățenilor că „efectuarea unor lucrări de ardere a resturilor vegetale fără întrunirea condiţiilor legale şi, respectiv, fără luarea măsurilor de evitare a propagării la construcţii, depozite, culturi agricole, păduri, plantaţii şi alte vecinătăţi constituie contravenţii şi se sancţionează cu amendă de la 1.000 la 2.500 lei.”

La fel de sec, dar plin de adevăr, este și mesajul postat de un cititor pe adresa de faceebok a ISU Ialomița:Este mai ieftină amenda decât pesticidele. Vor continua cu incendieri voite.”

 

 


Copyright 2022 - Ziarul Ialomița - All Rights Reserved