ÎNTÂLNIRE INCITANTĂ PENTRU LICEENI ÎN CADRUL PROIECULUI “MEDIATIN IALOMIȚA”

Din dorința de a încuraja colaborarea și dezvoltarea profesională a tinerilor din Ialomița, proiectul „MediaTin Ialomita”, cofinanțat de Comisia Europeană, a desfășurat cu succes ultima sa activitate programată vineri, 2 februarie.

Participanții la proiect au început ziua cu exerciții de ice-breaking și energizere, pregătindu-se pentru o zi plină de discuții productive și colaborare. Alături de reprezentanții ziarului local „Ialomița”, s-a desfășurat o dezbatere asupra rolului mass-mediei la nivel local, precum și asupra modului în care tinerii se raportează la sursele de informații disponibile pe piață.

SONY DSC

Activitatea a inclus, de asemenea, o analiză a site-ului la care tinerii participanți lucrează, urmată de planuri de îmbunătățire a acestuia după lansare. Pe parcursul zilei, tinerii au fost împărțiți în echipe și li s-au atribuit patru sarcini distincte:
• Prezentarea ultimei știri văzute/auzite/citite;
• Relatarea liberă a unei întâmplări haioase din copilărie;
• Expunerea unei situații în care ar fi dorit să acționeze diferit;
• Povestirea unei realizări de care sunt mândri în viața lor.

SONY DSC

La finalul activității, echipa de proiect a colectat feedback-uri valoroase de la tineri. Aceștia au apreciat informațiile noi privind publicarea ziarelor și crearea știrilor, sfaturile despre verificarea știrilor și explorarea limbajului și a informațiilor variate pentru a oferi răspunsuri utile și interesante. De asemenea, tinerii au menționat că au beneficiat de sfaturi privind evoluția lor personală și profesională, de energia pozitivă acumulată și de exercițiile interactive desfășurate în cadrul proiectului.

SONY DSC

 


Copyright 2022 - Ziarul Ialomița - All Rights Reserved