Șanse mari ca la Alexeni să fie construit cel mai mare aeroport din Europa de Est

* Un proiect catalogat de mulți ca fiind unul… futurist, este pe cale să devină realitate în Ialomița.

Luni, la sediul Consiliului Județean Ialomița din Slobozia, a fost semnat contractul de concesiune a bunurilor de la Alexeni pentru proiectul de amenajare și operaționalizare a Aeroportului Alexeni. La întâlnire au participat reprezentanții administrației județene, ai firmelor Avant Airports SRL din Târgu Mureș și Societatea Automagistral- Pivden Ukraina (investitorii asociați care au câștigat licitația pentru acest proiect ambițios), fostul prim ministru Victor Ponta, în calitatea sa de consilier al primului ministru Marcel Ciolacu, consilierii județeni, Prefectul județului Ialomița și reprezentanții ai presei centrale și locale.

SONY DSC

Am reținut pentru ziarul de azi intervenția președintelului Consiliului Județean Ialomița, domnul Martian Pavel: „Au trecut foarte mulți ani de când am inițiat demersurile pentru ca acest lucru să devină realizabil, demersuri începute de regretatul Silvian Ciupercă, apoi toți ceilalți care au pus umărul la acest proiect. Mulțumesc foarte mult și vice-primministrului Marian Neacșu, cel care a finalizat aceste demersuri și a făcut posibil ca această proprietate să ajungă în patrimoniul Consiliului Județean. Dincolo de investițiile într-un aeroport, sunt lucruri care se vor dezvolta pe orizontală în zona Urziceni, putând dezvolta județul și întreaga regiune. Sunt investiții strategice și vom câștiga cu toții din această investiție. Am semnat astăzi contractul de concesiune a bunurilor de la Alexeni pentru proiectul de amenajare și operaționalizare a Aeroportului Alexeni, un obiectiv de investiții crucial pentru județul Ialomița. Consorțiul declarat câștigător, prin liderul său de asociere, Avant Airports SRL, se angajează să realizeze o investiție estimată la 400 de milioane de euro, cu o perioadă de implementare de 4 ani. Aeroportul Alexeni va deveni primul aeroport privat din România, oferind o infrastructură de ultimă tehnologie și servicii aeroportuare de înaltă calitate, oferind o infrastructură de ultimă tehnologie și servicii aeroportuare de înaltă calitate. Situat la doar 66 de kilometri de București, acesta se va poziționa strategic pentru a prelua o parte semnificativă a traficului de cargo și low-cost, care suprasolicită aeroportul Otopeni. Mai mult decât un simplu punct de tranzit, Aeroportul Alexeni va fi o poartă de acces spre lume pentru regiunea Ialomița și pentru întreaga zonă înconjurătoare, stimulând creșterea economică și conectivitatea regiunii și va aduce beneficii semnificative atât comunității locale, cât și întregii țări.”

SONY DSC

Cu detalii despre acest proiect în care se estimează o investiție de peste patru sute de milioane de euro și care se va întinde pe aproximativ patru ani, vom veni într-un număr viitor al ziarului Ialomița.

 


Copyright 2022 - Ziarul Ialomița - All Rights Reserved