Șansa să ajungi în august la Kinshasa, la Jocurile Francofoniei 2021

 

Ministerul Culturii lansează un apel de selecție în vederea constituirii delegației de artiști care va reprezenta România la cea de-a IX-a ediție a Jocurilor Francofoniei, organizate în perioada 19-28 august 2022, la Kinshasa, Republica Democrată Congo, de către Organizația Internațională a Francofoniei (OIF).

Jocurile Francofoniei reprezintă o competiție culturală și sportivă de anvergură, care se adresează artiștilor români, cu vârste cuprinse între 18 și 35 de ani, din următoarele discipline culturale:

– artă stradală (hip-hop, jonglerie, marionete gigant);

– arte vizuale (pictură, sculptură/instalație, fotografie);

– creație și interpretare muzicală, povești și povestitori, dans, literatură și creație digitală.

Ministerul Culturii are datoria de a susține și promova cultura românească și artiștii români dincolo de granițele țării și nu doar la nivel european. Poate că, înainte de mandatul meu, acest tip de proiecte în care România este implicată nu a fost promovat așa cum cred eu că trebuie, mai ales la nivelul comunităților locale. De 31 de ani, Jocurile Francofoniei încurajează și promovează apariția tinerelor talente artistice din lumea francofonă, pe scena artistică internațională, și trebuie să facem tot posibilul ca valorile autohtone să fie vizibile, promovate și valorizate. Îmi doresc ca autoritățile locale să se implice în diseminarea informațiilor astfel încât tinerii din întreaga țară să aibă acces la ele și să se înscrie în timp util”, a declarat ministrul culturii, Bogdan Gheorghiu.

Competiția încurajează apariția tinerelor talente artistice francofone pe scena artistică internațională, prin evidențierea și punerea lor în valoare. De asemenea, Jocurile promovează originalitatea culturilor francofone în toată diversitatea lor și susțin dezvoltarea schimburilor artistice între țările francofone.

Candidaturile se transmit doar online, prin www.wetransfer.com, la adresa de email JocurileFrancofoniei2022@cultura.ro, într-un singur email cu titlul „Jocurile Francofoniei 2022”, până la data de 15 august.

CALENDAR:

15 iulie – 15 august 2021 – Trimiterea dosarelor de candidatură conform regulamentului la adresa: jocurilefrancofoniei2022@cultura.ro;

27 august – Afișarea listelor cu artiștii preselecționați pentru etapa a II-a, pe websitul www.cultura.ro;

1 – 20 septembrie – Audieri naționale (între juriu și artiștii preselecționați);

24 septembrie – Afișarea listelor cu artiștii preselecționați pentru faza preselecțiilor internaționale;

1 – 15 noiembrie – Interviuri prin videoconferință între juriul internațional și artiștii candidați; – Afișarea listei finale cu artiștii care vor reprezenta România la Jocurile Francofoniei 2022, Kinshasa, RD Congo.

Mai multe detalii privind înscrierea și documentele necesare: http://www.cultura.ro/apel-pentru-artisti-jocurile-francofoniei-2022-termen-limita-15-august-2021

 

 


Copyright 2022 - Ziarul Ialomița - All Rights Reserved