Sănătatea ialomițenilor este cea mai importantă!

 

Victor Moraru,

candidatul Pro România Ialomița pentru Senat

I-am cerut, în trecut, de două ori ministrului Sănătății să-l demită pe Dan Noel, șeful DSP Ialomița

Am avertizat despre incompetența de la nivelul DSP în gestionarea pandemiei în Ialomița, în timp ce eram președintele Consiliului Județean Ialomița. Nu am facut-o doar acum! I-am cerut, în trecut, de două ori ministrului Sănătății să-l demită pe Dan Noel, șeful DSP Ialomița.

Prima dată în 7.04.2020. A doua oară în 6.05.2020. M-am asigurat în acea perioadă că lucrurile sunt ținute sub control. Am alocat de urgență 3,5 milioane de lei din bugetul Consiliului Județean, am asigurat cazarea pentru aproximativ 70 de cadre medicale, din cadrul Spitalului Județean de Urgență Slobozia în două locații hoteliere, pentru a-și putea proteja familiile. Am văzut responsabilitatea față de sănătatea ialomițenilor mai presus decât orice interes politic. Acum, parcă nimeni nu are nicio răspundere. Nimeni nu-și asumă agravarea situației din Slobozia.

Cât despre cine este Dan Noel de la DSP Ialomița, puteți căuta informații publice despre el și vă veți convinge singuri. Este absolut inacceptabil ca acesta să pună în continuare în pericol sănătatea ialomițenilor. Cum ar putea să țină pandemia în frâu dacă nu testează? Pe 31 octombrie, Ialomița, județ aflat în scenariul galben, cu o incidență de 1,6 la o mie de locuitori, raportase 9 teste efectuate la 24 de ore. Doar 9 teste! Inacceptabil.

Și mai au și curajul să dea vina pe ialomițeni, în condițiile în care aceștia nu sunt testați, nu primesc măști gratuite, nu sunt dezinfectate mijloacele de transport în comun.


Copyright 2022 - Ziarul Ialomița - All Rights Reserved