Să te audă Dumnezeul șoferilor, Ștefane!

 

A fost emisă Autorizația de construire a pasajului de la Drajna

Vicepremierul Sorin Grindeanu a dat undă verde începerii lucrărilor la pasajul de la Drajna, ne anunță pe facebook Ștefan Mușoiu, parlamentar de Ialomița.

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a semnat autorizația de începere a lucrărilor, necesară executării pasajului de la Drajna. Am făcut multe demersuri pe cale parlamentară, de-a lungul timpului, la toți foștii miniștri de la Transporturi pentru ca acest proiect, prin care va fi edificată trecerea peste DN3A Lehliu-Fetești și peste magistrala de cale ferată București-Constanța, să fie urgentat având în vedere importanța lui la decongestionarea traficului. Alături de o parte dintre colegii mei parlamentari (n.n. s-o spunem p’aia dreaptă, pesediști de Ialomița și liberali de Călărași cu mult înainte de actuala coaliție) am întâmpinat mult prea multă birocrație în etapele legale premergătoare proiectului (n.n. i-a aminte, Tinele!), dar nu ne-am lăsat descurajați niciodată! Bucuria este cu atât mai mare privind succesul acestui demers pentru că din acest moment nu mai este loc de niciun fel de dubiu sau de vreo nouă amânare privind realizarea acestui obiectiv atât de necesar.”

Ordinul de începere a lucrărilor va fi emis în urmatoarele zile. Construcția supraterană va avea o lungime de 2,7km, iar pasajul propriu-zis se va întinde pe aproximativ 300 de metri. În sfârșit, în cel mult 18 luni (promisiunea constructorului este ca lucrarea va fi finalizată pana la sfârșitul anului 2022) vom scăpa de cozile la trecerea la nivel cu calea ferată și de timpii mari de așteptare pe relația Slobozia – autostrada A2 – Călărași.

Nicolae TACHE

 


Copyright 2022 - Ziarul Ialomița - All Rights Reserved