Să fim copii pentru o zi!

Ziua internațională a copilului este celebrată la date diferite în funcție de țară. Ziua Copilului a fost menționată pentru prima oară la Geneva, în august 1925, când a avut loc Conferința Mondială pentru Protejarea și Bunăstarea Copiilor. Multe guverne au introdus după acest eveniment Ziua Copilului.

Ziua de 1 iunie este considerată ca fiind ziua copilului în România, Bulgaria, Polonia, Republica Moldova, China, SUA, precum și în alte state.

Vineri, 28 mai 2021, Muzeul Județean Ialomița în parteneriat cu Școala Gimnazială numărul 3 Slobozia a organizat actiunea „Să fim copii pentru o zi!”. Această acțiune se află la cea de-a treia ediție.

Elevii clasei a II-a B, coordonați de doamna învățătoare Laura Oancea, au participat la o serie de activități în aer liber: jocuri cu mingea, jocuri de îndemânare, jocuri de societate și împletirea firelor de ață, care s-au transformat apoi în brățări ale prieteniei sau coliere.

Surpriza zilei a fost asigurată de echipa ArtRobotix RO-145, de la Liceul de Arte ”Ionel Perlea” Slobozia .

Zâmbete, emoții, distracție, acestea sunt cuvintele care pot caracteriza cel mai bine această manifestare. Lucrurile reușite se fac întotdeuna în echipă! Mulțumim întregii echipe pentru implicare!

Roxana Popa

Relații cu publicul,

Muzeul Județean Ialomița

 


Copyright 2022 - Ziarul Ialomița - All Rights Reserved