România lor

 

Dan Elias

Un tată cu un copil mic în cărucior este lovit cu mașina de un nemernic, după o urmărire prin oraș, pentru că individului nu-i plăcea figura lui. După ce au constatat evenimentul, autoritățile au făcut ce știu ele mai bine, s-au spălat pe mâini și au îndrumat victima să facă reclamație la poliție. Parcă îmi și imaginez dialogul: „Hai, că n-ai pățit nimic! Ți-a mai pus sângele-n mișcare! Și până la urmă de ce ești așa de supărat!? Tu ai itp la cărucior!?”

O copilă de 10 ani consimte să facă sex în grup cu alți copii de 12-16 ani, apoi este violată și bătută. Asta-i țara lui cioloș și a lui barna unde prioritatea zero este ora de educație sexuală. Sex! Cât mai mult sex! Cu sexul am înțeles, vă place, dar ați mai văzut voi pe undeva măcar un strop de educație!? Asta nu vă mai place!? Educația este comunistă, dictatorială și trebuie s-o înfierăm!? Așa, de amorul artei, nu am putea să le punem în programa școlară și niște ore de furat și de mințit!? Să facem facultăți de mârlănie și masterate în corupție!? Toate aceste aptitudini le-ar fi foarte utile tinerei generații, în construirea unui viitor luminos, european, minoritar și multicultural…

Țara lui năsui! Vrea să vândă și el, săracul, ce i-a mai rămas. De ce sunteți răi cu el!? Mie chiar mi-e milă. Dacă am mai fi avut păduri, petrol, gaze, complexe zootehnice sau industrie sigur că nu ar fi vrut să vândă o amărâtă de sare! Cu siguranță că o s-o înghițiți și pe asta, pentru că nu aveți ce să-i faceți! Ce să LE faceți! Ați vrut o țară de năsui și o aveți!

În timpul ăsta, „cîțu cel viteaz și bugetele de aur” se studiază în peneleu ca poveste a democrației. Cică: „V-ați învățat să se facă rectificarea bugetară de către specialiști!? Ei, bine, nu! Doar eu și cu mine o să o facem! Eu cu mine însumi, ca să mulțumim și minoritățile .. financiare! Doar noi doi ne înțelegem și știm ce este de făcut. Voi doar trebuie să vă aplecați și să pupați laba la urs!” Ca la urs!

Ministrul educației spune despre greșelile de corectare a lucrărilor de la bac: „Este vorba despre subiectivism și neatenție!” Nenea!! 50.000?? Oare!? Dacă indivizii erau analfabeți și nu știau să citească ce au scris elevii în lucrări? Se mai întâmplă! Sau dacă îi durea în pix exact în acele momente? Până la urmă nu erau copiii lor! Le-ați dat și bani pentru joaca lor cu viitorul copiilor noștri!? Adică, le-ați dat bani de la noi! Asta se cheamă că ne și plătim bătaia voastră de joc! De la nota 3 la nota 8 este aceeași diferență ca de la România educată la una dezaxată!

 


Copyright 2022 - Ziarul Ialomița - All Rights Reserved