Ridicarea sumelor datorate deținătorilor titlurilor de stat emise în cadrul Programului FIDELIS 2015 și 2016

 

Ministerul Finanțelor Publice aduce la cunoștința deținătorilor titlurilor de stat destinate populației emise în cadrul Programului FIDELIS în anii 2015 și 2016 (simbol R1706A, cod ISIN RO1517DBP010 și simbol R1808A, cod ISIN RO1618DBP016) necesitatea de a se prezenta la agențiile Raiffeisen Bank S.A. (Raiffeisen) și respectiv agențiile Băncii Comerciale Române S.A (BCR) pentru a solicita plata sumelor ce li se cuvin, totalul acestora reprezentând cca 26 milioane lei.

În prezent sunt cca 958 deținători care nu au revendicat sumele datorate ca urmare a deținerii titlurilor de stat aferente emisiunilor de mai sus, sub forma dobânzilor, bonusurilor de dobândă și chiar a valorilor nominale investite, iar aceste sume nu generează dobânzi în favoarea acestora.

Plățile vor fi realizate astfel:

– pentru titlurile de stat emise în anul 2015 și scadente în anul 2017 (simbol R1706A, cod ISIN RO1517DBP010), plata se va face prin transfer bancar într-un cont al cărui titular este respectivul deținător. În acest sens, deținătorii care nu au revendicat sumele datorate se vor prezenta la una din agențiile Raiffeisen cu actul de identitate în original și un extras al contului bancar în care doresc transferul sumelor datorate.

– prezentarea la una din agențiile BCR pentru ridicarea sumelor aferente titlurilor de stat emise în anul 2016 și scadente în anul 2018 (simbol R1808A, cod ISIN RO1618DBP016).

Lista agențiilor Raiffeisen și BCR se poate consulta pe website-urile băncilor, respectiv www.raiffeisen.ro și www.bcr.ro, cu menţiunea că vizitele în agențiile BCR se fac doar pe bază de programare telefonică în prealabil, apelând numărul agenţiei dorite, de luni până vineri în intervalul 09:00 – 16:30, disponibil pe www.bcr.ro/programare.

În situația în care deținătorii sunt interesați în reinvestirea acestor disponibilități neridicate la scadență aferente emisiunilor din anii anteriori, aceștia au posibilitatea subscrierii în cadrul emisiunilor de titluri de stat în cadrul Programelor de titluri de stat pentru populație FIDELIS și TEZAUR.

Informații privind termenii și condițiile financiare aferente următoarei emisiuni în cadrul Programului TEZAUR, precum și perioada de subscriere vor fi publicate în timp util pe site-ul web al instituției la adresa www.mfinante.gov.ro.


Copyright 2022 - Ziarul Ialomița - All Rights Reserved