Rememorări electorale

 

Răsfoind Legile lui Murphy constatăm că „politica este arta de a obține voturi de la săraci și fonduri de la bogați, promițându-le unora protecția față de ceilalți”. Dar, să trecem la subiect. Iată ce ne spune domnul deputat de Ialomița, Tinel Gheorghe, referitor la Monica Macovei: „În momentul în care își va depune formal candidatura la Biroul Electoral Central, Monica Macovei să fie socotită automat exclusă din partid. În această situație ea nu mai poate fi considerată ca făcând parte din PDL și din noul PNL și respectiv din ACL ( Alianța Creștin Liberală)”. Te doare capul. Gata, alegătorii din colegiul domnului Tinel au primit informația și acum se frământă toată ziua. Unii nici nu mai mănâncă și nici nu mai dorm.

Păi, domnule Tinel, când ai intrat pe ușa din dos în parlament, parcă ai candidat pe lista ARD (Alianța România Dreaptă ) ca membru al PDL și acum îi dai zor cu ACL, adică ACELE două partide unite care se vor numi PNL și care sunt conduse de un membru ales primar pe lista Forumului Democrat German și uns peste noapte liberal. Cum e cu duplicitatea și demagogia? Ce o mai lăuda domnul Tinel pe Elena Udrea când a fost cu alegerile din PDL. Vă mai amintiți când viza o funcție în conducerea PDL ce îi sufla pe lângă geantă, după ce a însoțit-o la Alba Iulia? „Mă bucur să fac parte din echipa Elenei Udrea. Eu văd soluția Udrea mai bună și mă bucur să fac parte din echipa sa. Vizez o astfel de funcție, dar nu-mi fac un scop în sine din asta. Cu Elena Udrea la conducere nu vom fi ca și cu Antonescu, Ponta sau Voiculescu. Dacă Vasile Blaga ar rămâne președinte al PDL, ar fi o victorie pentru ei.” Așa este , domnule Tinel, e o victorie pentru ei că acum ești subalternul lui Blaga. Domnule Blaga, cum țineți în partid astfel de oameni? Când o dați afară din partid pe Monica Macovei, citiți și ce spunea Tinel Gheorghe despre domnia voastră. Fiți buldog, nu maidanez de Fierbinți.

Și ca să vedeți cât de demagog și duplicitar este deputatul nostru să-i vedem și poziția față de Emil Boc: „Gestul fostului premier de a o susține pe Elena Udrea pentru președinția României este descalificant (când o susținea Tinel era calificant gestul, nu ?). Refuz să cred că poți fi membru al unei formațiuni politice și în același timp să nu susții candidatul agreat de formațiunea ta politică: Descalificant”, a mai adăugat omul promovat și făcut parlamentar de Boc.

Asta e ! La un moment dat politica fierbinte din târg practicată prin televiziuni îți ofilește mintea. Tocmai de aceea ne întrebăm cu ce îl deranjează pe domnul Tinel Ordonanța de Urgență a guvernului prin care orice ales poate să-și aleagă opțiunea politică? Poate având la bază această ordonanță, Boc trece la PMP, dacă nu vrea nu trece. Care e problema? E mai bine să fii duplicitar, să mergi pe șest sau pe blat ?

Un alt duplicitar este deputatul Cristina Pocora, care a fost aleasă în Ialomița pe listele USL. Doamna care în presă, în emisiuni televizate blama și critica partidul din care face parte domnul Tinel, doamna care o înfiera pe Roberta Anastase că a furat voturi în parlament, că Anca Boagiu, că Sulfina Barbu, că Băsecu, că Boc, Blaga, Videanu, că șapte milione au votat împotriva lui Băsescu, acum stă alături de ei. Prezentă la postul de televiziune aservit camarilei lui Băsescu, unde se spune că se vine în patru la be unu tv în calitate de „câini de pază ai democrației”, doamna Cristina Pocora a vorbit în același timp, cocomitent, simultan și deodată peste senatoarea Vrânceanu Firea, uitând că pe timpul USL, care a adus-o în parlament, vorbeau aceeași limbă. Dar, ce să mai zicem. Prin apariții orchestrate, culminând cu demisia din postul de purtător de cuvânt al PNL, elogiind-ul și așezând-ul în vârful piramidei pe Crin Antonescu, acum se străduie să învețe limba germană și să-l susțină pe cel care i-a furat locul șefului. Iată ce le spunea doamna Pocora alegătorilor când era în USL: „Deși timpul scurs de la începutul mandatului este destul de scurt, vă pot spune că eu îmi continui proiectele democrate în mandatul trecut și, de asemenea, încerc să rezolv o serie de probleme ale oamenilor și ale comunităților ialomițene, acum având mai multe uși deschise, odată cu intrarea USL la guvernare.” Perfect, doamnă Pocora. Acum, după ce ați trântit ușile, cum mai puteți ieși în fața oamenilor care v-au ales? Poate doar alături de Monica Macovei să ieșiți pe geamul de la baia une era fericită că Băsescu a învins peste șapte milioane de votanți. De ce vă compromiteți și imitați purtatul tricoului, precum Udrea și Băsescu? Pe tricoul mulat pe piept citeam literele negre scrise pe alb: „Ponta fură alegerile”. Când ați fost aleasă alături de PSD, nu vă fura Ponta? Dacă vă simțiți furată, dați-vă demisia, postul rămâne vacant și candidați din nou din partea ACL. Dacă eșuați, apucați-vă de gimnastică, pasiunea din adolescență. Săritura cu prăjina v-ar avantaja.

Domnule Tinel, doamnă Pocora, ați înghițit atâția ani toate măgăriile lui Băsescu și v-ați scârbit abia acum? Dacă sunteți adevărați politicieni, nu mai umblați cu nasul pe sus, nu mai treceți dintr-o barcă în alta, fiindcă se știe că o dată ce ai lins pe undeva, la a doua experiență lucrurile vin deja de la sine. Am citat din Patrick Andre de Hillerin.

PS. Să ne întoarcem în zilele noastre. Acum, chiar dacă Rareș Bogdan, prim vicepreședinte al PNL și europarlamentar, declara că nu va fi primit în PNL niciun membru al PSD, iată că se racolează pe rupte, mulți primari fie șantajați, fie momiți cu funcții. Suntem în Pandemie electorală și cum Sars-cov 2 capătă mutații genetice, așa se va întâmpla și cu simbioza traseiști ciumă roșie în holera galbenă. Va apărea un alt virus de culoare portocalie, cea a PDL, pe care vrea Băsecu s-o vopsească peste PMP. Oricând, domnule Tinel, aveți un loc lângă mentorul pentru care ați luptat în tranșee ani de zile ca infanterist împreună cu Gelu Vișan, camarad de nădejde.

Gheorghe Marinel

 

 


Copyright 2022 - Ziarul Ialomița - All Rights Reserved