Recolta Gheorghe Lazăr, pe drumul cel bun: două echipe, 35 de jucători tineri și… neliniștiți, toți localnici

Recolta Gheorghe Lazăr, în vreme de pandemie, comună cu doar două mii de locuitori, are înscrise în campionatul județean de fotbal două echipe: una în Liga 4 și una în Liga 5. Poate că nimic spectaculos în ceea ce spunem acum, mai ales că pozițiile celor două echipe în clasamentele ligilor respective nu este de invidiat, în Liga 4 pe ultimul loc, în Liga 5 – Seria 1 pe locul 12. Și totuși, viitorul fotbalului în comuna Gheorghe Lazăr are mari perspective în campionatele județene în anii viitori.

SONY DSC

Câteva argumente. Lotul celor două echipe luate împreună înseamnă 35 de jucători, nota bene, toți din… Gheorghe Lazăr (adică fără… stranieri) și, de reținut cu cel puțin câte patru juniori la fiecare echipă.

Totul a pornit, ne spune Gigel Stoica (unul din antrenorii ialomițeni care a pregătit de-a lungul anilor la Fetești, Țăndărei sau Cocora și chiar la Slobozia zeci de tineri fotbaliști care au ajuns să joace la echipele mari din campionatul județean și nu numai), de la o inițiativă a doamnei primar Gabriela Zaharia, care a decis să înfințeze în Gheorghe Lazăr un Club Sportiv în toată regula, în dorința de a atrage toți copiii și tinerii din localitate către practicarea unui sport. Cel mai la îndemână a fost fotbalul, pentru că era dorință și pepinieră, dar în perspectivă se dorește și practicarea altor sporturi.

SONY DSC

În acest moment, mai dezvăluie Gigel Stoica (antrenor posesor de Licență A UEFA, rara avis în fotbalul ialomițean), toate condițiile necesare desfășurării activității în Clubul Sportiv sunt asigurate de către Primăria Gheorghe Lazăr, căruia i se alătură numeroși sponsori locali. Președintele clubului este Ștefan Pentelie, cel care alături de Gigel Stoica este liantul între administrația locală și lotul de jucători de la cele două echipe, cel care ne-a declarat că în primăvara anului viitor se va trece la un amplu proces de modernizare a bazei sportive, astfel încât viitorul fotbalului (și nu numai) din Gheorghe Lazăr să fie asigurat pentru mulți ani de acum încolo. De urmărit…

Marius O.

 


Copyright 2022 - Ziarul Ialomița - All Rights Reserved