Razie în Țăndărei

* Forțe de ordine ale poliției și jandarmeriei au acționat ieri după amiază, pe raza orașului Țăndărei, pentru menținerea climatului de ordine și siguranță publică, reducerea riscului rutier, precum și prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de Covid19. Au fost aplicate 74 de contravenții și verificate peste 230 de autovehicule.

La data de 10 iunie, în intervalul orar 15.00 – 17.00, 46 de polițiști ialomițeni, cu sprijinul a 36 de jandarmi din cadrul Inspectoratului Județean de Jandarmi Ialomița, au desfășurat o acțiune pe raza orașului Țăndărei, pentru prevenirea și combaterea violenței stradale, prevenirea accidentelor rutiere produse pe fondul consumului de băuturi alcoolice, precum și de verificare a modului în care se respectă prevederile Legii 55/2020.

Pe parcursul activităților desfășurate au fost legitimate peste 270 de persoane și controlate 230 de autovehicule, precum și 5 societăți comerciale.

Pentru neregulile constatate au fost aplicate în total 74 de sancțiuni contravenționale în valoare de peste 18.600 de lei, atât pentru încălcarea prevederilor Legii 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, cât și pentru încălcarea normelor rutiere, de conviețuire socială, precum și cele privind evidența, domiciliul, reședința și actele de identitate ale cetățenilor români.

Cele mai multe sancțiuni au fost aplicate în cadrul filtrelor rutiere, fiind retrase totodată și 6 certificate de înmatriculare.

Polițiștii Serviciului Rutier au depistat, în cadrul activităților, în flagrant, un tânăr în vârstă de 20 de ani, din orașul Țăndărei, care a prezentat la controlul documentelor un permis de conducere emis de către autoritățile din Regatul Unit, despre care existau suspiciuni că ar fi contrafăcut. Pe numele lui a fost întocmit un dosar de cercetare penală, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de „conducerea unui vehicul fără permis de conducere”, „falsul material în înscrisuri oficiale” și „uzul de fals”.

De asemenea, cu ocazia activităților desfășurate, pe raza orașului Țăndărei a fost depistat un tânăr în vârstă de 17 ani bănuit de săvârșirea infracțiunii de furt calificat. Acesta a fost reținut pentru 24 de ore, a doua zi fiind prezentat instanței de judecată cu propunere de arestare preventivă.

 

 


Copyright 2022 - Ziarul Ialomița - All Rights Reserved