Răzbunarea ursului

A trăit o viață de lux cu vacanțe în Bali, Monaco, Caraibe, Wanuatu și alte destinații de vis. Cu zeci de proprietăți, cu milioane de euro, mai mult era cu soția și copiii pe vase de croazieră decât în țară. Mulți se întrebau cu ce ban a reușit să strângă o asemenea avere. Cei doi copii ai săi studiau la Londra, având fiecare vila lor și menajeră. Soția purta cele mai scumpe haine, genți și bijuterii. Mașinile de lux se schimbau precum ciorapii. Avea o întreagă colecție de arme, mergea în Safari să vâneze lei și obținea cu ușurință autorizație pentru a vâna în munții noștri, capre negre, cocoși de munte, cerbi și urși. Casa era plină de trofee.

Până într-o zi, când totul s-a dărâmat, când o percheziție a DIICOT, după efectuarea unui flagrant, a constatat că acesta era un mare dealer de droguri, coordonând o mare rețea de nivel internațional. Când a venit poliția să-l aresteze s-a produs infarctul, resuscitarea neavând niciun efect. Doliul s-a așezat peste familie.Tristețea și dezolarea domneau în cameră. Bossul era întins pe podea, alb ca varul cu mâinile pe piept. La piciorele lui, soția se ruga:

– Doamne, totdeauna te-am iubit și ți-am slujit, dar nu ți-am cerut nimic în schimb. Nu am pe lume decât pe acest om minunat. Fă o minune, fă să se întoarcă viața în această cameră pe care moartea a pustiit-o.

Atunci i se păru că aude vocea Atotputernicului care îi spunea :

– Îmi ceri să creez un precedent destul de periculos. Am hotărât, odată pentru totdeauna, că moartea e un eveniment definitiv și irevocabil. Dar, tu, întradevăr ești o ființă de evlavie excepțională. Eu sunt un sentimental și greșești cerându-mi să calc principiile mele. Totuși, m-am răzgândit. Fie ca dorința ta să se împlinească !

Abia a apucat să spună aceste cuvinte, că pleoapele mortului palpitară. Pieptul se ridică, gura se deschise, viața revenea în această cameră pe care moartea o pustiise. O mică păsărică împăiată care se găsea pe o pălărie de damă începu să bată din aripi, scoase un sunet voios și zbură pe geam afară. Cei doi copii au început să scoată parchetul pentru a ascunde în alt loc aurul, drogurile și banii pe care percheziția nu le găsise. O blană de urs și-a luat capul împăiat din panoplia cu trofee, s-a transformat în cel mai fioros animal și i-a mâncat pe toți.

Gheorghe Marinel

 


Copyright 2022 - Ziarul Ialomița - All Rights Reserved