Războiul cel de toate zilele

După anii pandemici care au îmbogățit fără limite mogulii din industria farmaceutică, acum a venit rândul industriei militare să-și umfle considerabil conturile.

Războiul din Ucraina este catalizatorul care a dat startul operațiunii. Dacă în urmă cu o lună ucrainienii erau dispuși să facă unele concesii teritoriale, mai precis să cedeze Donbasul și Crimeea, în prezent au renunțat la acest obiectiv datorită succeselor pe câmpul de luptă și sprijinului logistic considerabil furnizat de NATO.

Rușii nu vor pleca din Crimeea, care este avanpostul Azovului și o bază strategică în bazinul Mării Negre, în plus, acolo și-a ridicat Putin palatul de un miliard de dolari. Astfel, conflictul riscă să se prelungească pe un termen nedefinit și se va sfârși doar atunci când șeful de la Kremlin va fi ajutat de ai lui să treacă subit în lumea cealaltă, sau când vor fi folosite în operațiunile militare arme nucleare.

Oricum. este clar că hotărârile definitive în acest caz nu se mai iau la Kiev. Testul Ucraina va determina acțiunile viitoare ale Chinei, ale regimurilor totalitare în general.

F.M. Ciocea

 


Copyright 2022 - Ziarul Ialomița - All Rights Reserved