Rata de promovare a concursului național de titularizare în Ialomița: 53,30 la sută

Ministerul Educației și Cercetării a publicat marți, 11 august 2020, pe site-ul titularizare.edu.ro, rezultatele finale obținute de către cadrele didactice care au susținut proba scrisă din cadrul concursului pentru ocuparea posturilor didactice din învățământul preuniversitar – sesiunea 2020 (după soluționarea contestațiilor).

La nivelul județului Ialomița, procentul notelor peste 7 (șapte) obținute de către candidații care au susținut proba scrisă este de 53,30%. Anul acesta, numărul total al contestațiilor depuse a fost de 39 (17,18%)

Pe tranșe de note, situația finală are următoarea configurație: 1 candidat (0,44 la sută a obținut nota 10 (zece), iar 120 de candidați (52,9 la sută) au obținut note între 7 și 9,99; 62 de candidați (27,31 la sută) au obținut note între 5 și 7; 44 de candidați (19,38 la sută) au obținut note sub 5 (cinci).

Precizăm faptul că la nivelul județului la proba scrisă din cadrul concursului național pentru ocuparea posturilor didactice din învățământul preuniversitar s-au prezentat 250 de candidați, iar în centrele de evaluare au fost notate 227 de lucrări, întrucât: 22 de candidați s-au retras din concurs din motive personale sau medicale, în conformitate cu prevederile metodologiei, iar o lucrare a fost anulată din motive legate de nerespectarea metodologiei. Nu au fost înregistrate cazuri de candidați eliminați pentru fraudă sau tentativă de fraudă.

Din promoția curentă, 68,30 la sută dintre candidați au obținut note peste 7 (șapte).

Pentru angajarea pe perioadă nedeterminată (titularizare), candidații trebuie să obțină la proba scrisă minimum nota 7 (șapte), iar pentru angajarea pe perioadă determinată (suplinire), minimum nota 5 (cinci).

Repartizarea candidaților pe posturile didactice de predare vacante publicate pentru angajare pe perioadă nedeterminată în ordinea descrescătoare a notelor obținute la proba scrisă se realizează în ședințe publice sau on-line, organizate de către inspectoratele școlare, în perioada 12 – 14 august.

Detalii suplimentare sunt disponibile atât pe site-ul titularizare.edu.ro, unde Ministerul Educației și Cercetării a publicat în data de 11 august, la ora 11:00, rezultatele finale, cât și pe site-ul Inspectoratului Școlar Județean Ialomița www.isjialomita.ro.

 


Copyright 2022 - Ziarul Ialomița - All Rights Reserved