* Rata de incidență a cazurilor de COVID-19 în Slobozia este în scădere!

 

Șaizeci la sută dintre slobozeni s-au vaccinat

Primăria Slobozia a demarat în data de 27 octombrie 2021 o campanie de testare gratuită a cetățenilor care au domiciliul pe raza municipiului reședință de județ, derulată sub sloganul „Slobozia se testează”. Scopul acesteia este de a depista persoanele infectate cu virusul COVID-19, într-o fază incipientă, astfel încât să se poată preveni răspândirea virusului, dar și de a crește rata de vaccinare.

Testarea gratuită este eficientă în vederea diagnosticării persoanelor infectate într-o fază incipientă, chiar și înaintea apariției simptomelor specifice. Astfel, persoanele infectate se pot izola din timp, prevenind răspândirea virusului. De asemenea, fiind informate din timp, persoanele infectate pot urma tratamentul prescris de medicul de familie fără a aștepta primele semne ale bolii”, a declarat Dragoș Soare, primarul Municipiului Slobozia, în deschiderea campaniei de testare gratuită a populației.

Cu un vârf de al ratei de îmbolnăvire de 14,06 cazuri la mia de locuitori în debutul campaniei, după o primă săptămână rata de incidență a scăzut la 11,62 de cazuri/1000 de locuitori. În toată această perioadă 604 persoane s-au testat gratuit la Punctul de testare rapidă, pentru 33 dintre acestea rezultatul fiind pozitiv.

În ceea ce privește rata de vaccinare la nivelul Municipiului Slobozia, aceasta este în creștere. Astfel, la data de 2 noiembrie 2021, aproximativ 60% dintre cetățenii cu domiciliul în reședința de județ au ales să se imunizeze cu serurile puse la dispoziție în Centrele de vaccinare, conștientizând astfel beneficiile vaccinării.

Campania „Slobozia se testează” se va derula până când rata de incidență a cazurilor de COVID-19 va scădea sub 6 cazuri la mia de locuitori.

 

 


Copyright 2022 - Ziarul Ialomița - All Rights Reserved