RAJA Constanța: „Ce, mă! Știți voi mai multă carte?”

Douăzeci și patru de ore, de duminică până luni, țăndărenii de pe strada Păcii au scos cu ligheanele apa din casele inundate

Stai și te minunezi ce i-a putut duce mintea pe cei care au executat lucrările de canalizare pe raza orașului Țăndărei. Nici mai mult nici mai puțin au „înțepat” conducta de evacuare a apelor reziduale de la fabrica de ulei din localitate în conducta de canalizare a orașului.

Vă întrebați ce deștepți au proiectat și executat o astfel de lucrare? Cine altcineva decât RAJA Constanța, operatorul unic ajuns cu surle și trâmbițe în Ialomița ca să ne dea apă curată și paia murdară să o epureze și trateze corespunzător, astfel încât să fie respectate normele europene privind protecția mediului.

Pînă acum, nu s-au semnalat probleme deosbite. Iată însă că duminică, 22 august anul de grație 2021, s-a întâmplat pocinogul. În incinta fabricii de ulei a fost un incendiu, pentru stingerea căruia s-a folosit apă în exces, care nu a mai putut fi preluată de canalizarea orașului, fiind inundate casele și gospodăriile țăndărenilor care locuiesc pe strada Păcii. Degeaba au sunat disperați oamenii la RAJA, degeaba la primărie. Nimeni nu a catadicsit să le sară în ajutor. Era duminică, frate! Ce echipă de intervenții? Zi liberă pentru toată lumea la RAJA și la primărie! Au cărat oamenii apa murdară din casă de duminică dimineața până luni la ora 9, când cu chiu cu vai a fost remediată defecțiunea, dar asta după ce și-au văzut grădinile de zarzavaturi și straturile de flori distruse și beciurile pline de apă reziduală de la fabrica de ulei.

De reținut faptul că în momentul realizării lucrărilor de instalare a rețelei de canalizare a orașului au fost oameni de pe strada Păcii care au atras atenția constructorului că nu este în regulă soluția găsită pentru racordarea rețelei de evacuare a apelor reziduale de la fabrica de ulei în rețeaua de canalizare a orașului. Știți ce le-au răspuns cei de la RAJA? „Ce, mă! Știți voi mai multă carte?” Iată că au știut, mult mai multă decât „specialiștii” de la RAJA.

Nicolae TACHE

 

 


Copyright 2022 - Ziarul Ialomița - All Rights Reserved