„PSD și-a respectat angajamentul privind depunerea propriei moțiuni de cenzură

 

Ștefan Mușoiu, deputat (PSD) de Ialomița:

<<Moțiunea PSD este singura variantă reală de demitere a lui Cîțu! PSD și-a respectat angajamentul privind depunerea propriei moțiuni de cenzură. Guvernul Cîțu va pleca acasă așa cum am promis!”>>

-Ștefan Mușoiu, parlamentar PSD de Ialomița-

Într-o declarație publică postată pe pagina sa de socializare, deputatul social democrat Ștefan Mușoiu a adus în atenție moțiunea de cenzură pe care partidul pe care îl reprezintă în Parlament a depus-o marți, 28 septembrie, împotriva primului ministru Florin Cîțu. În același context, parlamentarul de Ialomița i-a invitat pe toți senatorii și deputații USR PLUS și AUR să o voteze marți, 5 octombrie, pentru a demonstra astfel preocuparea reală pe care o au față de soarta românilor, dar și de salvare a țării de la colaps economic.

Acesta a mai subliniat faptul că românii nu își mai permit să aștepte săptămâni întregi până vine și motivarea deciziei CCR, care va arăta dacă și în ce condiții s-ar putea relua procedura legislativă viciată a moțiunii USR-AUR. După ce au sfidat o țară întreagă cu Congresul lor devenit focar național de COVID, orice zi cu Cîțu în fruntea Guvernului este un atentat la siguranța națională!

<<Moțiunea, marți la vot!>>

Noi, cei de la PSD, îi invităm pe toți parlamentarii care vor plecarea Cabinetului Cîțu să voteze moțiunea depusă azi (n.red.: 28 septembrie). Numai așa vor demonstra, alături de noi, că și ei sunt preocupați în mod real de soarta românilor și de salvarea țării de la faliment! Moțiunea PSD este singura care nu are nicio problemă de legalitate sau constituționalitate! Cine vrea să meargă în continuare cu moțiunea USR-PLUS, după decizia Curții Constituționale, înseamnă că dorește ca Florin Cîțu să rămână premier.

Acesta va putea ataca iar la Curte un eventual vot pe această moțiune și are șanse să câștige”, a transmis deputatul de Ialomița.

Social democratul mai spune că după trecerea moțiunii singura variantă pe care o vor susține este aceea a alegerilor anticipate și că PSD nu va propune premier, nu va susține un guvern minoritar și nu va vota niciun guvern propus de PNL și/sau USR PLUS!

Ultimele săptămâni ne-au demonstrat că păstrarea actualei Coaliții PNL-USR-PLUS-UDMR la conducerea țării creează mai multă instabilitate politică, economică și socială decât poate genera organizarea alegerilor anticipate care reprezintă singura variantă care poate impune un guvern stabil și legitim și care să asigure buna guvernare a țării!”, a mai spus deputatul Ștefan Mușoiu.

 

 


Copyright 2022 - Ziarul Ialomița - All Rights Reserved