PSD Ialomița îi vrea primari pe Elena Buculeasa la Urziceni și pe Laurențiu Șonchereche la Fetești

 

 

Elena Buculeasa și Laurențiu Șonchereche sunt alți doi candidați lansați oficial de social-democrații în cursa electorală, pentru alegerile locale din 27 septembrie. După ce Alexandru Potor a fost anunțat public ca și candidat pentru funcția de primar la Primăria Slobozia, a venit rândul celorlalte două municipii, Urziceni și Fetești. Cum legea alegerilor locale obligă partidele să respecte raportul de gen, PSD Ialomița și-a pregătit ca și candidat pentru Primăria municipiului Urziceni o femeie, iar pentru Primăria Fetești pe actualul viceprimar, Laurențiu Șonchereche.

 

PSD pariază pe o femeie la Primăria Urziceni

Elena Buculeasa este de profesie economist și membră cu state vechi în partid, fiind președinta organizației municipale a PSD Urziceni. Aceasta se va „bate” în idei și proiecte cu actualul primar Constantin Sava, un adversar de temut de mulți dintre candidați. Social-democrata pornește la drum cu un singur gând, să fie „primarul oamenilor.”

M-am hotărât să candidez și după cum vedeți sunt susținută de cel mai puternic partid, de PSD. Aș vrea să fiu un primar al oamenilor,aș vrea să existe transparență la Primărie și să găsim soluții pentru comunitatea din Urziceni. Prioritatea mea este să avem o viață mai bună în Urziceni pentru că și eu, împreună cu familia mea, locuim acolo. Am fost și sunt alături de oameni și ca să le rezolv problemele am mers până la capăt. Vreau ca fiecare să fie tratat cum trebuie și asta este o condiție pentru mine! Vreau ca fiecare funcționar să îi trateze pe oameni egal! Vreau să respectăm legea! Vreau ca cetățenii, prin atragerea de investitori, prin crearea de locuri de muncă, să o ducă mai bine!”, a precizat Elena Buculeasa.

Laurențiu Șonchereche, de la vice la primar de Fetești

Propunerea PSD Ialomița pentru Primăria municipiului Fetești este actualul viceprimar, Laurențiu Șonchereche. Membru de două decenii al Partidului Social Democrat și coleg de tot atâta timp cu Marian Pavel, Șonchereche ocupă de câțiva ani postul de viceprimar al municipiului Fetești.

Candidatul social-democrat are 39 de ani, este din Fetești, absolvent al Facultății de Istorie, masterand, cu studii post-universitare. De profesie cadru didactic, acesta a ocupat pe rând, timp de 5 ani, funcțiile de director adjunct și director al Școlii Gimnaziale „Mihai Viteazu” din Fetești. Începând cu luna octombrie 2017 a părăsit catedra și a ales administrația.

Este o experiență frumoasă, mai ales că sunt și satisfacții. Am reușit să aducem în municipiul Fetești foarte mulți bani din fonduri europene. Dacă privim bugetul cum era structurat pentru 2016 vom observa că banii pentru cofinanțarea de proiecte europene lipseau cu desăvârșire ceea ce demonstrează că ele nu puteau fi accesate. În ultimii ani când PSD s-a aflat în fruntea administrației publice locale din Fetești s-au accesat proiecte europene în valoare de 14 milioane de euro”, a explicat Laurențiu Șonchereche.

Potrivit declarațiilor făcute de viceprimarul în funcție, Feteștiul va beneficia cât de curând de un ambulatoriu în valoare de 2,3 milioane de euro la care se lucrează intens pentru că va trebui finalizat în prima lnă a anului 2021. Tot aici va funcționa și un computer tomograf benefic nu doar pentru localnici, cât și pentru cetățenii din localitățile limitrofe. Printre proiectele de succes ale administrației social-democrate, Șonchereche a amintit de lucări de asfaltare care încă se execută prin PNDL, dar și de construirea unor baze sportive, unele încă în lucru. În prezent există un proiect în desfășurare pentru Liceul CCF și care se referă la o bază sportivă modernă prin Compania Națională de Investiții.

(…) Proiectele sunt multe, însă cele mai importante sunt așteaptă să fie finalizate. Mai pot aminti aici de un un sediu administrativnou în care să fie mutată Primăria. De asemenea, avem din 2018 depus la CNI un proiect pentru o Casă de Cultură cu un număr de 299 de locuri. Acest proiect se află în faza de evaluare și se va construi în parcul central unde se află astăzi Grădina de Vară. Sunt foarte multe proiecte aflate în desfășurare, iar altele urmează să le semnăm. Pe Axa 13 avem un proiect de reabilitare a Școlii „Aurel Vlaicu” și asfaltarea a două străzi din cartierul Fetești Oraș, avem un centru multifuncțional aflat în evaluare și asfaltarea altor străzi pentru că ne-am axat și pe infrastructură unde am încercat să găsim oportunități pentru a crea condiții bune de trai pentru locuitorii municipiului”, a mai spus candidatul PSD la Primăria Fetești.

Lupta lui Șonchereche nu se duce cu primarul în funcție, social-democrat ca apartenență politică, dar care se retrage din cursă, ci cu Gheorghe Catrinoiu, candidatul PNL, fost primar al municipiului Fetești, dar pe care acesta îl consideră slab și ușor de învins

 

 


Copyright 2022 - Ziarul Ialomița - All Rights Reserved