PSD Ialomița, fără candidați … parașutați de la centru pentru alegerile parlamentare. Ștefan Țintă cap de listă la Senat, Ștefan Mușoiu primul pe listă la Camera Deputaților

 

Campania electorală este abia la început, dar zilele trec repede și alegerile parlamentare din 6 decembrie se apropie cu repeziciune. Doar mâine nu-i poimâine, așa că partidele nu precupețesc nicio secundă în a se promova, Partidul Social Democrat-Filiala Ialomița fiind primul care și-a lansat candidații pentru Senat și Camera Deputaților. Este un partid stabil, care nu și-a adjudecat niciun candidat parașutat de la centru, venind în fața alegătorilor cu aceleași fețe cu care ne-am obișnuit de câțiva ani încoace.

Intrăm în competiția electorală cu o echipă frumoasă și, cu siguranță, după 6 decembrie, cu o echipă victorioasă (…) Partidul Social Democrat a depus lista electorală și vom fi primul partid politic din Ialomița care va ieși învingător la alegerile parlamentare pe care noi nu ne-am dorit să se țină în această perioadă. Pentru noi este mai importantă siguranța cetățeanului, dar decizia Guvernul este organizarea cu orice preț a acestora”, a declarat Marian Pavel, președintele PSD Ialomița, care va fi și șef de campaniei pentru acest scrutin.

Lista la Senat este deschisă de tânărul Ștefan Țintă

Președinte al organizației municipale a PSD Slobozia, Ștefan Țintă a fost tot mai vizibil în ultimii ani, în mod deosebit de-a dreapta actualului președinte Marian Pavel, așa că partidul l-a propulsat cap de listă la Senat. Tânăr ambițios, cu aspirații politice, Țintă ar putea fi cel mai tânăr parlamentar din Ialomița. Este de profesie economist, căsătorit și are doi copii.

Deși a spus constant că nu va accepta o poziție publică dorind să rămână în zona de bussines, acesta s-a răzgândit, motivat fiind de conștiința care îi spunea că „în Parlamentul României, tinerii sunt slab reprezentați!”

Expertiza mea în această zonă de bussines poate aduce beneficii suplimentare și va fi una pe care mă voi axa în perioada mandatului meu. Îmi doresc să lucrez la foarte multe proiecte pentru tineri, fiind și categoria de vârstă la care mă încadrez, o categorie pe care am reprezentat-o în ultimii ani printr-o poziție națională în cadrul organizației de tineret a PSD. Așadar, pe această zonă o să mă inspir din proiecte europene, pentru că nu inventez eu roata. În Bulgaria, statul garantează băncilor împrumuturi pentru studii destinate tinerilor, cu o dobândă de 7 la sută și se lucrează pentru reducerea acesteia la 3 la sută. În Republica Dominicană, Guvernul înapoiază tinerilor un procent de 30 la sută plătit de cei care au vârsta sub 35 de ani, pentru a studia sau pentru a achiziționa diverse materiale educaționale. În Slovenia, statul încearcă să introducă un plafon maxim pentru chiriile studenților (…) În zona de IMM, în special pentru Ialomița, mă gândesc la un proiect de microindustrializare pentru zona rurală, aceasta fiind cel mai grav afectată de fluxul tinerilor din România către Vestul Europei sau din zona rurală către cea urbană, acolo unde își găsesc locuri de muncă stabile”, și-a motivat Ștefan Țintă candidatura.

Locul 2 la Senat este ocupat de Cătălin Grigore, fost vicepreședinte al Consiliului Județean Ialomița.

Pe locul 3, Nicoleta Toma, fost primar al orașului Țăndărei.

Ultima poziție este ocupată de Valentina Vișan, de profesie cadru didactic și fost director de școală la Dridu.

Ștefan Mușoiu deschide lista la Camera Deputaților, urmat de Raluca Dumitrescu

Dacă în urmă cu patru ani a avut emoții pentru că ba era, ba nu era deputat, de data aceasta Ștefan Mușoiu și-a asigurat un loc care să-l propulseze pentru încă un mandat în Parlamentul României, prin plasarea sa pe prima poziție la Camera Deputaților.

Sunt bucuros că pot deschide lista la Camera Deputaților și am această obligație față de ceilalți colegi, fiind de altfel un deziderat al meu să reclădim încrederea cetățenilor în sistemul legislativ din perspectiva legilor pe care vrem să le promovăm în privința creșterii calității vieții românilor. Un al doilea deziderat este cel cu privire la modernizarea județului Ialomița și voi continua să depun eforturi împreună cu colegii mei pentru reducerea decalajelor dintre mediul rural și mediul urban, din perspectiva investițiilor publice care, evident, angrenează și forță de muncă, și activitate pentru mediul privat, dar și dezvoltare pe partea socială și economică și, bineînțeles, generarea de taxe și impozite care să contribuie la creșterea bugetului județului și a celui de stat (…) Ne dorim să avem inițiative legislative din perspectiva modernizării actului administrativ, iar în domeniul agriculturii avem o serie de inițiative legislative care să îmbunătățească și activitatea agricolă, dar și să protejeze solul (…) Îmi doresc să adaptăm legislația instituțiilor de control la cerințele actuale pentru că sunt câteva carențe în sistemul legislativ și nu în ultimul rând ne-am propus la nivel național să reducem impozitarea pe muncă pentru veniturile românilor care au salarii curpinse înte 2.000 și 6.000 de lei și aici mă refer la majorarea deducerilor fiscale care pot duce la creșteri salariale substanțiale”, a transmis deputatul Ștefan Mușoiu.

În ceea ce privește poziția a doua pe lista de la Camera Deputaților, aceasta este ocupată de Raluca Dumitrescu, fost președinte GAL Danubius și GAL Naparis, activând în demeniul dezvoltare rurală.

Am reușit să implementăm aproximativ 16 milioane de euro, lucru cu care nu ne mândrim, dar care ne obligă să continuăm. Din păcate, nu am ajuns la gradul de dezvoltare pe care ni-l dorim. Ce ne propunem? Ne propunem o lege a lobby-ului, care să ne permită să aducem cât mai multe finanțări în Ialomița și câți mai mulți privați. În acest moment funcționează o măsură a Comisiei Europene prin care tot ce înseamnă relocare din Republica Moldova și Bulgaria primește o sumă considerabilă de la CE. Noi suntem aici, aproape de bulgari! Haideți să-i aducem la Ialomița, pentru că ne interesează! Angajamentul meu este același dintoteauna: un pic mai bine sau un plus valoare pentru Ialomița. În Ialomița, înainte de toate înseamnă saă-mi respect angajamentul față de organizația judeană care m-a propus și care a considerat că trebuie să merg acolo, în Parlament”, a precizat Raluca Dumitrescu.

Locul III este ocupat de Liviu Patrichi, fostul director al Spitalului suport COVID-19din Fetești și actual manager al Spitalului Județean de Urgență Slobozia.

Locul patru, Oana Martinescu, fost candidat la funcția de primar al municipiului Urziceni.

Locul 5, Alin Potinche, de profesie asistent social, ex-consilier personal al președintelui Victor Moraru pe vremea când acesta se afla la Consiliul Județean. Pe ultima poziție, Luminița Șuican, cadru didactic și consilier județean ales pe listele PSD.


Copyright 2022 - Ziarul Ialomița - All Rights Reserved