PSD Ialomița deschide larg porțile tinerilor spre Parlamentul României

 

Ștefan Țintă primul pe listă la Senat, Raluca Dumitrescu pe locul doi la Camera Deputaților

PSD a depus miercuri, 21 octombrie, lista de candidați pentru Parlamentul României, atât pentru Senat cât și pentru Camera Deputaților. Fețe noi vor apărea în viitoarea luptă electorală, tineri cu care organizația județeană a PSD speră să obțină cel puțin jumătate din numărul total de mandate. Aceasta este formată din candidați care reprezintă aproape toate categoriile profesionale, de la ingineri, profesori, până la economiști și oameni de afaceri.

Ștefan Țintă: PSD Ialomița continuă reforma începută la alegerile locale

Pentru Senat, propunerea PSD Ialomița este Ștefan Țintă, președinte al organizației municipale a PSD Slobozia, implicat de câțiva ani buni în politica ialomițeană. Acesta își desfășoară activitatea în sectorul privat și este convins că va face „o figură frumoasă la alegerile din 6 decembrie.

Consider că astăzi (n.red: miercuri, 21 octombrie), PSD Ialomița continuă reforma începută la alegerile locale din 27 septembrie și sunt convins că, prin nominalizarea mea, organizația județeană arată că este cu fața către tinerii județului Ialomița. PSD Ialomița este singura alternativă reală pentru tinerii din județ. Am intrat în acest partid în urmă cu opt ani și de atunci am muncit ca să evoluez în ierarhia politică a partidului. Dacă și cetățenii vor dori, după data de 6 decembrie voi merge în Parlamentul României pentru a lupta nu doar pentru tinerii din Ialomița, ci și pentru mediul privat, sector al economiei în care îmi desfășor activitatea de 12 ani (…) Sunt convins că vom face o figură foarte frumoasă la alegerile din 6 decembrie”, a declarat Ștefan Țintă.

Următorul candidat pe lista de la Senat este Emil Cătălin Grigore, fost vicepreședinte și președinte interimar al Consiliului Județean Ialomița, locul 3 fiind adjudecat de Toma Nicoleta, ex-primarul orașului Țăndărei, în timp ce ultima poziție i-a revenit Valentinei Vișan, care de săptămâna viitoare va ocupa (desigur, până după alegerile parlamentare din 6 decembrie, sau poate până în martie, dacă alegerile vor fi amânate în ciuda dorinței președintelui Johannis) funcția de senator, după ce Marian Pavel va demisiona ca urmare a preluării mandatului de președinte al CJ Ialomița.

Raluca Dumitrescu: Nu este numele meu pe listă, este numele echipei PSD Ialomița.

Despre Ștefan Mușoiu nu credem că mai sunt prea multe de spus, fiind parlamentar în funcție și implicat de foarte mulți ani în politica ialomițeană. Acesta ocupă locul 1 la Camera Deputaților, poziție care îi conferă mari șanse de a mai prinde încă un mandat de deputat.

Sunt onorat și bucuros să deschid lista la Camera Deputaților, dar este și o responsabilitate. Noul meu angajament pentru următorul mandat este responsabilitate și grijă pentru oamenii pe care îi voi reprezenta în Parlamentul României. Unul dintre scopurile mele este de a sprijini toate proiectele legislative care pot crea premisele unei vieți mai bune pentru locuitorii din Ialomița și, bineînțeles, pentru cei din România. Știți foarte bine că alături de colegii mei din Ialomița, aflați în Parlamentul României, am inițiat proiecte care au avut ca scop creșterea calității vieții oamenilor. Enunț câteva dintre ele: legea salarizării publice, care a dus la o creșetere a veniturilor, atât a salariaților din sistemul public cât și în mediul privat prin majorarea salariului minim pe economie, mediu, Ordonanța 34 care a creat cadrul legal pentru creșterea salariului minim angajaților din construcții. În 2019 am fost co-inițiator a legii pensiilor care stabilește creșterea punctului de pensie în fiecare an și legea dublării alocațiilor care nu este aplicată, ceea ce ne determină să fim mai aplicați pe legile pe care le vom genera în Parlamentul României și pentru respectarea acestora, pentru ca nivelul de trai al oamenilor să fie crescut, așa cum ne-am propus”, le-a transmis Ștefan Mușoiu alegătorilor.

Surpriza vine de la locul 2 pe listă, Raluca Dumitrescu, președintele GAL Naparis și GAL Danubius Ialomița, despre care multe voci susțin că aceasta trebuia să fi fost acum mult timp candidat pentru Parlamentul României. O fire discretă, dar vizibilă în același timp prin prisma funcției pe care o ocupă, Raluca Dumitrescu pare a avea mari șanse de a obține un mandat de parlamentar, aceasta având o relație foarte bună cu toți primarii județului Ialomița, indiferent de culoarea lor politică.

Raluca Dumitrescu: „Ialomița înainte de toate. Aceasta este deviza cu care mergem în Parlament. Nu este numele meu pe listă, este numele echipei PSD Ialomița. Mulțumesc echipei și domnului președinte Marian Pavel. Gândul nostru este că suntem alternativa și siguranța unui trai decent.”

Lista de candidați a PSD Ialomița este completată de Liviu Patrichi, actualul manager al Spitalului Județean de Urgență Slobozia și fost manager al Spitalului Municipal Fetești și de Oana Martinescu, fost candidat din partea PSD la funcția de primar al municipiul Urziceni. Pe ultimele două locuri se regăsesc Alin Potinche și Luminița Șuican, în prezent consilier județean.


Copyright 2022 - Ziarul Ialomița - All Rights Reserved