Propunere indecentă

 

600 de cavouri și bonus postul de director la Ambulanță în schimbul a 51 la sută din acțiunile Radio Campus

La începutul acestei săptămâni, Radu Paros, fostul consilier personal al lui Dragoș Soare, a provocat o conferință de presă în care a adus grave acuzații primarului Sloboziei (fostului său consiliat), directorului Dan Noel de la DSP și doamnei Dorina Milea, directorul SC Servicii Publice Slobozia. Nu intrăm în comentarii, spunem doar că în ceea ce-i privește pe cei doi demnitari luați în vizor de Radu Paros, Dragoș Soare respectiv Dan Noel, firesc ar fi ca, din oficiu, să se sesizeze cei în drept să facă lumină.

Nicolae TACHE

Radu Paros: Am încercat să facem o colaborare, ca radio, cu primarul Dragoș Soare, pentru Municipiul Slobozia. Propunerea a fost făcută inițial de Victor Popa, redactorul șef al ziarului Independent. Am avut niște discuții și ….

Situația radioului nu este strălucită, dar nu suntem pe pierdere. Pentru vinderea Radio Campus am inițiat discuții cu mai mulți oameni din presă, am fost și pe la politicieni (Pavel, Potor etc.) și mi-am anunțat intenția de a vinde radio pentru că, în afară de faptul că financiar nu avem contracte cu nimeni și nimeni nu și-a mai manifestat intenția de a face contracte cu noi, nici măcar agenții economici, nu mai există nici Opoziție. Nimeni nu critică pe nimeni, în Consiliul local toată lumea ridică mâna… M-am gândit că nu pot face presă astfel… Nu a fost nimeni interesat pe plan local, dar am avut propuneri din partea Realitatea Plus, care mi-a oferit 40.000 de euro pentru 51 la sută din acțiuni, de la Kanal D, care mi-a oferit 45.000 de euro+TVA pentru tot radioul, pentru cele două licențe de la Slobozia și Urziceni. Suntem în procedură de reautorizare la stația de la Urziceni.

Am decis să nu mai vând. Ulterior, am avut discuții cu Victor Popa pentru o colaborare care să includă și radio, și Primăria Slobozia și mai multe. Am fost întrebat ce-mi doresc și am spus clar, pentru că nu mai vreau să fie discuții pe la colțuri, că dacă cineva mă pune director la Ambulanță eu îi cedez radio gratuit. A fost o discuție. Mi-a spus că vom sta de vorbă și cu Dragoș Soare, pentru că era vorba și despre o colaborare pe Consiliul local, mai ales că am fost și consilierul personal al fostului primar. La circa două săptămâni de la această discuție m-a sunat, am fost la <<Story>>, nu știu ce este acolo, că e sediul Primăriei, că e sediul firmei, nu știu, am fost cu Dan Urjumă… Ne-am prezentat, ordonați (!), eu și Urjumă, ni s-au cerut telefoanele ca la Poliție și au fost duse în altă cameră, apoi domnul primar a luat o foaie de hârtie și a scris astfel: 51 la sută din acțiunile Radio Campus să i le dau lui Victor Popa, 49 la sută să-mi rămână mie. Mai jos, pe hârtie, a scris așa: 600 de cavouri. Și mi-a dat hârtia. Parcă îl vedeam pe Ciupercă, pentru că atunci când te duceai la el dădea drumul la televizor sau vorbea mai pe muteasca, pentru că-i era frică să nu-l înregistrezi.

M-am uitat la Dan și mă gândeam: chiar așa de proști ne cred aștia, că dacă voiam să-i înregistrăm veneam cu telefonul? Nu-mi pare rău că nu i-am înregistrat, pentru că m-am dus cu încredere acolo, să discutăm ceva. Mi s-a explicat așa: dai 51 la sută din radio, vor fi 600 de cavouri, pentru că extindem cimitirul, fă și tu socoteala cât câștigi! Sincer vă spun că am rămas fără cuvinte. Măi, Dragoș, am două probleme în situația asta.

Prima: de ce să-i dau 51 la sută și să nu-i dau sută la sută? Dragoș mi-a răspuns: dacă nu merge treaba bună într-un an, revenim și preiei înapoi…scriem totul pe hârtie.

A doua: Nu o să fac niciodată o afacere pe ce înseamnă meseria mea și ceea ce înseamnă cimitirul Slobozia, nu am făcut nici când am fost administrator opt ani. Nu am impus cuiva ca doar firma mea să lucreze acolo, din contră, au fost mai multe firme care lucrau acolo.

În plus, suplimentar, mi s-a mai spus că toate problemele mele, și vorbim aici despre absolut toate problemele, inclusive cu domnul Noel care nu vrea să-mi emită autorizația, se vor rezolva. Și atunci am întrebat: înseamnă că voi mi-ați făcut toate problemele astea? Nu, mi-a răspuns dl Soare, dar se vor rezolva!

Nu am fost de acord, iar domnul primar s-a ridicat de la masă și a plecat.

Urmările au fost că domnul primar a mers în ședința AGA și a propus să execute și ei lucrări funerare, spunând către consilieri (și iar rămân uimit că nimeni nu a luat atitudine) că nu se poate ca o singură firmă să pună monopol pe cimitirul Slobozia și să facă lucrări, ceea ce iar este neadevărat. Și astăzi (n.n. ziua în care a avut loc conferința) i-am spus că firma mea execută maxim 20 la sută lucrări în cimitir pentru că suntem denigrați tot timpul, de la paznic, gropar, femeie care tămâie. Nu am vrut să spun asta, dar amenințările au continuat. Nu am nici martori și nici dovezi. Că, într-adevăr, domnul Noel a refuzat să elibereze autorizația de funcționare în contextul în care am fost și sunt singura firmă care am deținut și dețin autorizație sanitară de funcționare, autorizații de transport funerar de la Primăria Slobozia, el îmi răspunde că nu sunt îndreptățit să depun o cerere și această cerere trebuie depusă de un prestator de servicii funerare. Am depus la instanță toate diplomele pe care le am cu primul loc obținut pe servicii funerare.

Pe la colțuri s-au vehiculat amenințări, chiar și astăzi domnul Soare mi-a zis că dacă mă mai leg de familia sa, soția și fetița… Și mi-a arătat un JEEP… Probabil că urma să spună că dă cu el peste mine. I-am răspuns că n-am ochelarii la mine și că nu îl văd. I-am explicat că atâta timp cât el se leagă de familia mea și eu sunt îndreptățit să mă leg de familia lui și a oricui îmi denigrează familia și îmi pune piedici în business, pentru că aceasta este o afacere de familie. Faptul că îmi pui niște piedici să nu-mi elibereze autorizația, plus tot felul de chestii…

Nu am nicio dovadă că așa s-au întâmplat lucrurile, singurul martor este Dumnezeu și dacă cineva vrea să pună mâna pe Biblie, Victor, Dragoș, eu și să spunem acolo că este sau nu adevărat. Important este că nu mai vreau să se vorbească pe la colțuri și că dacă sunteți bărbați adevărați și vreți să intrați în afaceri corecte să spunem pe față. Mi se pare un șantaj josnic. Nu s-a mai pomenit în viața politică de până acum ca cineva, un primar, un lider politic, să-ți ceară majoritatea acțiunilor gratis dintr-o afacere. Nu s-a mai pomenit. Cât au fost alții de-ai dracu, Savu, Bălan, nu s-a pomenit așa ceva!

Întrebat dacă se simte șantajat sau a fost șantajat, Radu Paros a declarat că el consideră că i se tot pun piedici în diverse situații, povestind cu lux de amănunte despre o situație pentru care avea o împuternicire de la aparținător pentru a plăti o deshumare și a depune o cerere de scoatere a osemintelor, iar Dorina Milea nu a primit cererea, nici număr de înregistrare nu ia dat, nu au fost lăsați să-și facă lucrarea, a fost chemată Poliția locală și că toate aceste șicane sunt din cauza faptului că nu a vrut să cedeze acțiunile de la radio.

Radu Paros: Până acum nu am avut probleme, am făcut atâtea deshumări. Am așteptat trei zile până s-au mișcat lucrurile și n-am făcut nicio sesizare. Astăzi (ziua conferinței) s-a întâmplat din nou, cu o altă deshumare (…) Am sunat-o pe doamna Milea, dar mi-a blocat număr de telefon, apoi am luat-o ierarhic. L-am sunat pe viceprimarul Gigi Manea, care are delegată această activitate, dar nu mi-a răspuns. L-am sunat pe primar și i-am explicat ce s-a întâmplat și mi-a zis că o să discute. M-a sunat doamna Milea cu o falcă-n cer și una în pământ că fac scandal. Nu m-am înțeles cu doamna, m-a sunat înapoi primarul… O întreagă poveste.

Mă simt șantajat în multe feluri, chiar și în felul acesta în care mi se cer tot soiul de împuternici notariale când la IML, la Casa de Pensii etc, te poți duce cu împuternicire făcută de mână. Chestia cu cedarea radioului gratis pentru funcția de director la Ambulanță a fost o glumă făcută cu Victor Popa. Când m-am întâlnit cu Dragoș, mi-a spus că știe ce îmi doresc. Râzând i-am spus că nu știe, pentru că faza cu Ambulanța a fost chiar o glumă. Și de la chestia că dau radio pe un post la Ambulanță am ajuns la altceva, dovadă că nu știe ce-mi doresc…Nu vreau control asupra cimitirului. Dacă era să-mi doresc asta, atunci când am fost numit viceprimar și eram incompatibil aș fi ales businessul, dar eu am renunțat.

Cred că am fost cam pătimaș, dar am muncit la afacerea asta foarte mult. Am avut războaie cu toți primarii de la Ionașcu încoace pe tot felul de teme, dar nu s-a ajuns niciodată ca cineva, tangențial sau prin interpuși, să-mi propună să dau afacerea gratis. Am uitat să vă spun că există o persoană din Primăria Slobozia care a venit de trei ori să vadă dacă am montat pe un stâlp antenele pentru radio. Mă amenință voalat, pentru că vine singură, nu întocmește procese verbale, nu prezintă delegație. Dacă nici ăsta nu este șantaj și dacă domnul primar cunoaște și acest aspect și nu ia nicio măsură împotriva unui funcționar care vine rânjind să mă întrebe dacă mi-am luat autorizația pentru stâlp…

Eu pun mâna pe Biblie și jur că tot ce am povestit aici s-a și întâmplat. Nu m-am jurat niciodată, dar mă jur că așa este. Sunt din 2004 în politică. Să-mi spună un jurnalist dacă eu m-am dus vreodată cu o înregistrare ca să o facă publică.

 


Copyright 2022 - Ziarul Ialomița - All Rights Reserved