Proiectul TransRegio Galaţi – Brăila – Slobozia – Drajna – Autostrada A2 – Chiciu intră în linie dreaptă

 

Joi, 16 februarie, la Slobozia a fost semnat ordinul de începere a studiului de fezabilitate pentru drumul expres – TransRegio Galaţi-Brăila-Slobozia-Drajna-Autostrada A2-Chiciu.

La conferința de presă premergătoare ședinței de lucru a reprezentanților consiliilor județene membre în Asociați de Dezvoltare Intercomunitară pentru Infrastructură de Transport de Interes Strategic în zona de Est și Sud – județele Galați, Brăila, Călărași și Ialomița, domnul Marian Pavel, președintele Consiliul Judeţean Ialomița, a declarat că proiectul privind drumul de mare viteză TransRegio reprezintă o primă investiţie importantă în infrastructura de transport din zona de Est și Sud a țării și cea mai mare investiție în ceea ce privește infrastructura de drumuri naționale din județul Ialomița.

În acest moment, drumul TransRegio are o lungime aproximativă de 150 de kilometri și se derulează prin alianţa administrativă a celor patru județe, fiind evaluat la 500 de milioane de euro. Termenul de executare a studiului de fezabilitate este de șapte luni.

 

 


Copyright 2022 - Ziarul Ialomița - All Rights Reserved